Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Varifrån köper jag Wiltons kläder?

 

Jag fick in ett par frågor av en läsare ang Wiltons kläder:

 

”Alltså var köper du alla fina leggings åt Wilton? Har sökt som en tok om jag sku hitt några par åt min pojk oxå men hittar ingenstans. Beror ju på om du köper allt från typ Citymarket eller Prisma.. Där söker jag int, tycker de e för dyrt.”

Svar: Jag handlar det allra mesta från lokala småföretag – bl.a. Homefun/Majahome och LeeniDesign. Genom åren har jag även handlat massor på loppis, främst Facebookloppisar. Även Lindex brukar ha ganska bra utbud (främst på ”tjejavdelningen” dock) och så Prisma & Citymarket. I de sistnämnda affärerna brukar jag passa på då de har rea. Då kan man få kvalitetsplagg för bara några euro. Det finns dock mycket skräp där också, så det gäller att sålla. Då jag köper lite dyrare plagg så köper jag oftast ett par storlekar för stort så att han kan ha plaggen längre. Wilton har kraftig benstomme, så byxor & leggings brukar sitta bra i midjan även fastän man tar lite större storlekar, och benen är det ju bara att vika upp. T-shirts & tröjor får gärna sitta löst, så det är bara att rulla upp ärmarna lite så har han att växa i. Med loppisfyndade plagg så är det ju inte hela världen fast han bara hinner använda dem några gånger, men dyrare plagg vill man ju gärna få ut så mycket som möjligt av.

 

insta3,

Här bär han: 1. Randiga leggings & tröja från Homefun/Majahome, även randig mössa & gummistövlar från Homefun/Majahome. 2. Shortsdräkt från Polarn o. Pyret, sandaler från Halpa Halli. 3. Leggings från Viking Grace av märket Molo, t-shirt från Lindex och keps från Prisma.

 

insta3-,

Här bär han: 1. Loppisfyndad outfit från topp till tå. 2. Tröja från LeeniDesign och leggings från Prisma. 3. Loppisfyndad topp och leggings från H&M.

 

 

”Han har så fina och färggranna kläder så man blir alltid så glad när man ser bilder på honom. Jag undrar en sak till faktiskt.. Hur kommer det sig att Roy går med på att Wilton ofta har rosa kläder? Är han helt okej med det, bryr han sig inte eller struntar du i vad han tycker/säger? Här sku nog gubben i huset gå i taket om jag sku köpa ett plagg med ens en liten rosa detalj på åt vår pojk.”

Svar: Vad roligt, jag älskar färg så det blir automatiskt mycket sånt! 🙂 Då Wilton var pytteliten så var det nog en daglig kamp för mig att få klä Wilton i nåt som Roy ansåg var ”tjejigt”. (Jag klädde ju honom i det ändå, men tråkigt att behöva bråka om en sån sak varje dag.) De gånger Roy klädde på honom så blev det mer blått & neutralt. Men vartefter Wilton har blivit äldre så har Roy också blivit mer öppen för färger & mönster, och han har vid ett flertal tillfällen sagt att han inte ens tänker på att lägga kläder i pojk- och flick-kategorier längre. Trots protesterna som kom ofta i början så har jag stått på mig och sagt att ”mitt barn ska aldrig få tro att han inte kan klä sig i vad han vill eller leka med vad han vill!” och det är så skönt att inte behöva dra den versen dagligen längre. Om du vill klä din son i rosa så ska du göra det. Varför ska bara pappans åsikt gälla? Börja med att köpa ett par rosa leggings som du har på din son då inte pappan är hemma och se hur det känns. Ta en bild och skicka iväg den åt pappan och se om han märker nåt. Om han blir arg över en sån sak så är han skitlöjlig. Kram på dig!

 

 

insta3',

Här bär han: 1. Loppisfyndade skor, leggings från Homefun/Majahome och loppisfyndad tröja. 2. Sandaler från Halpa Halli, loppisfyndad shortsdräkt, tröja från Homefun/Majahome och loppisfyndad hatt. 3. Leggings från Homefun/Majahome och loppisfyndad topp.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats