Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Utkast på blogginlägg som aldrig publicerats, 2015-2016

 

Följande utkast är skrivna 2015 och 2016.

 

Jag är livrädd att misslyckas som förälder. Om några dagar kommer jag att bli mamma, och samtidigt som det kommer att bli det häftigaste, roligaste och bästa som nånsin hänt, så är jag faktiskt rädd. Rädd för att en dag stå här och tänka ”det var ju inte alls såhär det skulle bli, jag blev inte alls en så bra mamma som jag hade planerat”.

 

Jag skrev ju för ett tag sen om att jag håller på att tömma uthuset och att det till våren ska användas till nåt spännande. Och ja, om allt går enligt planerna så köper jag två lamm till våren som då kommer att få bo i vårt uthus. Dom kommer också att få en hage utanför där dom kan gå och beta. Dom kommer INTE att slaktas, så i bästa fall kan dom leva i 20 år!

 

Idag var en sån där dag som jag gick genom nästan dagligen för ett par år sen. En sån där dag då foten krånglar så fruktansvärt och gör så himla ont. Att gå runt med barnvagnen på stan, och känna att folk stirrar och förmodligen funderar om jag är påverkad av nåt starkare då foten knycker och släpar och jag dessutom går vingligt och tappar balansen lite mellan varven, är inte det minsta roligt. Ändå tvingar jag mig ut dit bland folk. Om och om igen.

 

Nu flyttar vi ut ur vårt sovrum och gör om det till ett lekrum så att Wilton får ha alla sina leksaker på ett ställe. Vi bor ju väldigt smått, så vårt vardagsrum kommer att bli vardagsrum kombinerat med sovrum. Det kommer att bli lite trångt, men himla mysigt!

 

De allra flesta människor har nån form av beroende. Det kan va spel, shopping, nikotin, socker, alkohol, osv. Jag har under många års tid haft problem med socker – ett starkt behov av att hela tiden behöva ha t.ex. choklad tillgängligt. Jag har haft perioder då jag försökt klara mig utan, och ibland har det gått bra i några veckor, men jag har alltid fallit tillbaka. Det sägs att ”om socker skulle upptäckas idag så skulle det klassas som en drog”. Det är så många som lider av sockerberoende, och det kan verkligen styra hela ens vardag.

 

Jag har funderat mycket på det där med rutiner (som jag också skrev ett inlägg om för några veckor sen) och kommit fram till att jag vet inte förrän jag har provat. Jag tror att jag skulle må betydligt bättre av att äta regelbundet (det har blivit mycket slarv med maten för min del på sistone) och att överlag ha nån slags struktur i vardagen. Jag ska planera in en promenad varje dag (det har jag också slarvat med dom senaste veckorna), en powernap medan Wilton sover på eftermiddan (han har börjat sova mer om dagarna nu) och tid för blogg & jobb.

 

Japp, då var vi här än en gång. I utmattnings-träsket.

 

Jag känner mig så bitter just nu. Och jag skäms över det, för jag har ju så mycket att glädjas åt. Men då orken tar slut och projekten hopar sig och man dessutom blir helt nedslagen av en äcklig förkylning (all inclusive) så är det lätt för bitterheten att smyga sig på.

 

Det känns som att min sjukdomslista hela tiden fylls på med nya diagnoser.

 

 

Fortsättning följer..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Milla

    Intressant att läsa! Har själv haft så många blogginlägg i huvudet på den tiden när jag ännu bloggade, som sen aldrig blev publicerade. Plus sånt som jag hade velat skriva om men inte kunde pga personer jag visste skulle läsa.
    På tal om dina opublicerade inlägg så känner jag så igen mig i det där om sockerberoende. Jag drabbades ju av graviditetsdiabetes och måste då undvika godis och socker så långt som möjligt. Efter det var det som om jag måste ta igen allt jag missat under den tiden, och jag har inte lyckats ta mig ur det… Sockret och särskilt chokladen tar verkligen makten över en. ?

    1. saragunmarie

      Roligt att det uppskattas! 🙂 Ja, sockerberoende är verkligen skit. Hoppas du hittar nåt sätt som hjälper dig!

stats