Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Till nyblivna föräldrar – släpp på pressen!

mamabebbo

 

Att bli föräldrar för första gången kan va otroligt skrämmande och tungt. Allt är så nytt och man är extremt mottaglig för allt. Folk utnyttjar det och ger pikar och ”goda råd” som man, som nybliven förälder, nog ofta skulle må bättre utan.

 

Så nu är min önskan till alla nyblivna förstagångs-föräldrar: Gör som det känns bäst för er och släpp på pressen!

Det spelar ingen roll om ni ammar eller ger ersättning – så länge både mamma & baby mår bra.
Det spelar ingen roll om ni vänjer babyn med napp eller inte, om ni använder våtservetter eller tvättar babyn i rumpan vid varje blöjbyte, om ni har en vagn från 80-talet eller en splitterny – så länge babyn är nöjd.
Det spelar ingen roll om huset är ostädat, så länge babyn får kärlek.
Det spelar ingen roll om ni ger hemkokt mat eller burkmat, så länge babyn är mätt & glad.

 

Det enda som i slutändan spelar nån roll är att babyn får kärlek, så strunta i alla pikar (jag vet att det inte är lätt dock) och gör som det känns bäst för er! Alla barn (och föräldrar) är olika, så bara för att grannens unge vägrar äta burkmat så betyder det inte att ni inte kan ge det åt ert barn. ❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Så sant allt du skriver!:) så lätt att bli påverkad av allas kommentarer men en ska göra som en själv tror på!:)

  Själv har jag en ettåring hemma och har fjällvandrat och tältat för första gången med henne. Nervöst ich allt men det gick så bra!! Gjort en liten lista på tips och trix i hur en klarar det på, enligt min mening, bästa vis:) Ett riktigt mysigt äventyr en sommar som denna, allt går bara en vill!:) se http://www.skorpionsolar.blogg.se

  1. saragunmarie

   Evelina – Men åh vad tuff du är då!! ❤ Wow, vilken grej alltså, vandra & tälta med en ettåring! ? Det skulle INTE jag våga mig på kan jag säga! ? Grymt! Roligt att det gick så bra! ?

  2. Milla

   Häftigt Evelina! ☺ Ja, man kan bara man vill och har lite envishet i sig! Vi har nu i sommar varit och vandrat på vandringsled 2 ggr med vår 1-åring, visserligen bara några timmars vandring åt gången men ändå. Det har gått bara bra och hon har tyckt det varit jätteroligt att vara ute i skogen. Det är bara på slutet det blivit lite gnäll båda gångerna när hon börjat bli trött och hungrig (sist tyckte hon det var alldeles för roligt för att äta då vi pausade… ?) men över lag har det gått över förväntan. Vi kommer definitivt att vandra mer i sommar och höst och också under vår kommande semesterresa bara vädret tillåter! ?

 2. Milla

  Det där skriver jag absolut under! Det kan vara otroligt svårt att gå din egen väg när alla kommer med sina råd och kommentarer och mer eller mindre vill bestämma åt en hur man ska göra, men man borde bara stå på sig och göra som det känns bäst för en själv och sin baby. Bara för att ”alla andra” gjort si eller så eller haft det ena eller det andra så måste man inte göra på samma sätt eller ha samma saker som de.

stats