Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Sprack kejsarsnittet upp på BB?

Ända sen Wilton föddes har jag haft svåra magkramper. Och nu, dom senaste veckorna, har det eskalerat helt. Jag kan inte beskriva hur ont det gör då det sätter igång. Och jag är aldrig förberedd.

En tjej kontaktade mig som hade haft likadant, och åt henne hade de konstaterat ärrbråck. Det betyder att kejsarsnittet spricker upp inifrån och tarmarna tvingar sig ut och börjar därmed krampa, kort sagt.

Då jag började läsa mer om ärrbråck (som jag aldrig hört talas om tidigare) så var det som att allt föll på plats.

 

Efter förlossningen hade jag så fruktansvärt ont. Dom gav mig maxdos av alla värkmediciner och till slut hamnade dom att ge mig morfin så att jag skulle klara av smärtorna. Och ändå var det kämpigt. Jag skämdes att be om mer värkmedicin för jag tänkte att dom tyckte att jag var mesig.

Jag grät ofta av smärta och kunde inte riktigt njuta av de första dygnen med Wilton. Och nu inser jag ju att det knappast är normalt att ha sådär ont.

Jag fick order om att va försiktig med att hosta & skratta (använda magmusklerna) de första dygnen eftersom snittet i värsta fall kan spricka upp. Men pga att jag var så hög på alla värkmediciner och narkotikapreparat som dom hade stoppat i mig så skrattade jag åt typ allt Roy sa, vilket gjorde skitont = jag blev arg på honom och började gråta.

 

..så nu är jag nästan säker på att kejsarsnittet sprack upp inifrån på BB och att det var därför jag hade så fruktansvärt ont. Det skulle förklara precis allt; även hur jag mått efteråt.

Idag ska jag prata med min läkare och be om en remiss till ultraljud så att dom får kolla upp om min teori stämmer. Jag hoppas att jag har rätt, även om det skulle innebära operation, för då skulle jag åtminstone bli av med dom här hemska kramperna.

 

Har nån av er haft ärrbråck efter ett kejsarsnitt? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Noah föddes ju också med kejsarsnitt, och jag åt också sååå himla mycket värkmedicin och inte blev det bättre kunde knappt gå me blev hur som hellst utskriver från sjukhuset 1 vecka efter att N kom ut. Samma dag och natt som jag skulle sova själv i ett rum på en nerstängd avdelning på sjukhuset i åbo så sprack halva mitt snitt upp de hade varit så himla infekterat på insida och det var det som gjorde att jag hade sååå himla ont och värkmedicinerna inte hjälpte. Hade crp på 290 på morgonen när jag gick för att ta blodprov, då hade jag så sjukt att jag kunde inte gå längre utan blev skjussad med rullatol. Efteråt fick jag stark antibiotika och märkte dirket efter att de hade varit infekterat ända från börjar och hade inte alls lika sjukt efteråt. Men ännu i november förra året hade jag ett litet hål i snittet på höger sida som inte hade tagit fast efter tt de hade varit upp men med tiden nu har det tagit fast och jag har inte haft direkt problem med det. Ännu i våras kändes det ibland som att någon tog med en tändare och drog i snittet av vad det kändest irriterat, visade opp det men de såg inget skilt där.
    Så verkligen superbra om du sku få far o vis opp de ifall de hittar just som nå brock eller något annat där som gör att du har så ont för man blir verkligen så handikappad när man får ont i snittet, kan inte gå böja sig sätta sig eller något 🙁 hoppas du får svar på vad det är som irriterar! <3

    1. saragunmarie

      Jessica – åh fy, jag blev helt yr & svag då jag läste din kommentar. Usch vilken smärta du måste ha känt alltså! 🙁 Nu har jag äntligen fått en tid till ultraljud så i början av nästa år hoppas jag få svar på vad det är som orsakar kramperna. Tack för att du delar med dig! ❤

stats