Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Rutiner

smoothie

 

Så var det måndag igen och Roy har nattskifte, vilket betyder att han sover långt in på eftermiddan och vi borde va tysta. Men det är ju lättare sagt än gjort med en 17-månaders vilding i huset. Det är andra veckan han jobbar efter semestern och det är så skönt att ha fått tillbaka lite rutiner. Han var hemma 7 veckor (4 veckor semester och 3 veckor pappaledigt) och det var inte nådigt kan jag säga. Skönt med lite rutiner igen alltså och nu kommer jag ha mer tid till att jobba & blogga. Bankkontot ekar tomt efter en sommar med nästa noll jobbtimmar, och jag har tappat fokuset lite men snart är jag nog back on track igen! Så skönt att få välja sina jobbtider själv, så jag passar på att klämma in en kvart här & där så fort jag får möjlighet.

 

Wilton sover sin förmiddagsvila nu så jag passar på att sitta vid datorn en stund. Sen ska vi gå iväg till en lekpark som vi ännu inte provat på. Det finns många lekparker här i området, så det är bara att välja & vraka.

 

På tal om rutiner.. Vardagsrutiner i all ära (= frukost, vila, lunch osv. ungefär samma tid varje dag) men att ha strika rutiner är inget som passar oss. Att dra upp ungen exakt samma tid varje morgon fastän han sover är inget jag nånsin skulle börja med. Och att stressa för att hinna gå ut och leka innan lunchen som ska va klar exakt 11.00, osv. Nä alltså, all cred till er som orkar, och vissa barn mår säkert bra av att ha strikta rutiner, men hos oss är det inget alternativ. Jag skulle stressa ihjäl mig vilket skulle resultera i en stressig unge (=ännu mera gnäll & bråk). Vi tar dagen som den kommer och som jag redan skrev så har vi också rutiner, men inga exakta klockslag.

I stora drag ser en vanlig vardag ut såhär hos oss: Frukost, lek, förmiddagsvila, lunch, lekpark/promenad, mys, middag, busa bort sista energin, nattning. Alla dagar är olika, men jag försöker hålla ungefär ett sånthär schema.

 

Har ni fasta rutiner eller tar ni dagarna som de kommer och gör det som känns bäst just då? Kom ihåg att det inte finns nåt rätt & fel, så länge det passar ens egen vardag och alla inblandade mår bra av det. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Vi följer ganska exakta mattider. Men vi råkar ha barn som vaknar nästan samma tid varje dag (6.30-7.00) så då är det frukost ca kl 8 och sedan mat var tredje timme som gäller. Storebror som snart är 3 är det inte lika noga med. Men man märker nog på humöret om det råkar bli lite för länge mellan målen. Med en 8 månaders blir det naturligt med fasta mattider så då följer vi andra det också. Lillasyster dagssovande varierar dock lite från dag till dag. Hon sover 3 gånger, men hur länge beror på vad vi har för program den dagen och det funkar bra för oss!

  2. Milla

    Vi tar också dagen som den kommer. Skulle heller aldrig börja väcka henne någon viss tid (har blivit alldeles för morgontrött för det också) utan hon får sova tills hon vaknar av sig själv. Sen så följer vi ungefärliga rutiner men inga särskilda tider utan det varierar lite från dag till dag, beroende på när vi stiger upp, när och hur länge hon sover sen, om vi ska någonstans osv. Vi hinner nog ha strikt tidsschema tids nog ändå, sen när det blir dags för dagis och jobb! Fasar nästan redan inför tanken på tidiga morgnar med en grinig unge medan man stressar halvt ihjäl sig för att hinna bli klar och komma iväg i tid… ?

  3. Kajsa

    Vi tar nog också dagen lite som den kommer. Ibland vaknar vi tidigt och behöver sova två gånger, ibland (som idag) vaknar vi halv tio och då räcker det med en gång! Det gör ju det samma så länge man är hemma och inte behöver passa några speciella tider tycker jag. ?

stats