Plus & minus med Gotlandsresan | Saragunmarie - Mamma & matte. Kreativ & spontan. Överlevare & kämpe.

Saragunmarie – Mamma & matte. Kreativ & spontan. Överlevare & kämpe.

Annons

Plus & minus med Gotlandsresan

IMG_20170723_224137_194

 

+ Sällskapet. Vilken tur att vi hade med oss Heidi & Jacob! Dom var till stor hjälp då vi behövde lite extra underhållning åt Wilton eller ett par extra ögon vid ett antal tillfällen. Jag & Roy skulle nog ha tappat förståndet under resan utan dom.

+ Naturen. Speciellt på Fårö var det ju otroligt fint, men även längs de smala vägarna över hela Gotland var landskapet nåt helt extra.

– Blåsten. Fast termometern visade 24-25 grader de flesta dagar så kände vi ofta att vi borde klä på oss mer pga att det blåste så kallt.

+ Den gotländska dialekten. Om ni har sett Babben Larsson i t.ex. Parlamentet så vet ni vad jag menar. 😉

– Väntetiden. Jag hatar att vänta, och då man ska ha med bilen på en färja så blir det en hel del väntetid. Och att dessutom ha med en rastlös tvååring gör inte saken lättare.

+ Maten. Våra favoritrestauranger var Crêperie Tati på Fårö, där vi åt världens godaste crêpes, och Trossen vid hamnen i Visby, där jag åt en jättegod oxfilépasta. Dom andra var även supernöjda med sina burgare & kycklingnuggets.

+ Gårdsbutikerna. Det fanns mysiga gårdsbutiker över hela Gotland. Vi besökte bl.a. en bonde som sålde grönsaker & rotfrukter som bara några minuter tidigare blivit uppdragna ur jorden. Vi handlade flera kilo mörötter, purjolök & ägg, och ni kan gissa att det doftade sååå gott i bilen sen?!

+ Hyresvärden. Om ni vill ha mysigt boende relativt centralt så rekommenderar jag att ni kollar upp Peder Yttergren i Visby. Supertrevlig karl som hyr ut en lägenhet ovanpå sitt garage.

 

IMG_20170726_072008

Världens godaste crêpes med bl.a. champinjoner & bacon på Crêperie Tati. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saragunmarie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. F. P

    Låter som att ni har haft en bra resa 🙂 omväxling i vardagen gör gott. Skulle vi oxå behöva med vår rastlösa tvååring 😉

Annons
stats