Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Noll matlust & fattig som en kyrkråtta

vildblommor

 

Det blir en hel del prat om mitt mående här nu, men det styr ju liksom hela mitt liv, så det är ju ofrånkomligt.

Dom senaste veckorna har min matlust varit likamed noll. Jag äter bara för att inte va hungrig och jag njuter inte alls av maten längre. Det har nog säkert att göra med att magen varit så kaos på sistone. Vissa dagar räcker det med att jag ätit en banan och druckit vatten för att jag ska få springa mellan soffan och toan halva dan. Jag har rasat i vikt och energin bara minskar (vilket jag inte trodde att ens var möjligt).

 

Ibland undrar jag om de slog knut på mina tarmar vid kejsarsnittet, för kramperna började efter Wiltons födsel och har hållit i sig sen dess (med vissa bra perioder emellan dock). Nån annan som upplevt kramper efter kejsarsnitt? Inte eftervärkar alltså, utan kramper som gör att ni nästan svimmar av smärta..? Jag ska be om en remiss till ett ultraljud eller gastroskopi (fy sjutton vad jag INTE vill va med om det igen, men vad gör man inte..?) för att få reda på vad som händer i magen.. Alla provresultat är bra men nåt är det ju.

 

Till råga på mitt pissiga mående så har Fpa, ironiskt nog, avslagit min ansökan om sjukdagpenning. ”Du är frisk” säger dom utan att ha träffat mig och trots att min läkare (som nog vet vad hon gör, superduktig!) har gett dom tre olika intyg på mina sjukdomar.

Så jag blev av med en ganska saftig summa pengar som jag skulle få innan jul, så nu har jag tvingats sälja bort halva min egendom för att ha råd med julklappar. Men vem har sagt att det ska va lätt?

 

Jag kämpar vidare. Jag äter massa kosttillskott för att få i mig all näring jag behöver. Jag sover så mycket jag kan för att orka ta hand om Wilton. Jag omger mig med människor som bryr sig. Jag tänker mer på mig själv och ställer krav på folk runtomkring mig.

Det blir nog bra bara jag ger det tid. ☺

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  Nu gjorde jag inte KS själv födde vaginalt men min mage blev helt förstörd under graviditeten och efter förlossningen tog det mig 2 veckor innan jag kunde bajsa första gången. Efter det bajsade jag sammanlagt 9 gånger på 6 månader… Var som att skita taggtråd bokstavligt talat. Det är nu över 12 år sedan och jag har fortfarande problem med magen, har fått veta att jag har IBS. Misstänker skarpt att år med aneroxia (åren från jag var tolv tills jag var nitton år och blev blev gravid) säkert har en viss orsak men även graviditet och förlossning. Har du kollat upp IBS? Min mage är aldrig ”normal” antingen måste jag spring i flera dagar i följd, eller så dröjer det upp till en vecka mellan besöken.

  Upplever dock att sedan jag fick utmattningssyndrom och börjat ta det lugnt är det ”något” lugnare. Fast det är nog mer för att jag inte springer på toaletten 4 gånger i en timme, eller får vänta i två veckor på toalettbesöken. Nu är det kanske 2 gånger på en timme eller en vecka emellan.

 2. D

  Kan ditt arbete med Forever vara orsaken till att du inte får några stöd? Det är väl så i nuläget att man inte kan få bidrag om man har någon som helst form av arbete vid sidan om(?)

  1. saragunmarie

   D – hemvårdsstöd har jag rätt till oavsett fast jag skulle jobba dygnet runt, så länge Wilton inte är på dagis. Och eftersom jag är sjukskriven och inte jobbar just nu så har jag rätt till sjukdagpenning. Nu har dom dragit in båda åt mig, så nu ska jag tydligen leva på barnbidraget (95€). Hurraa!

 3. Milla

  Usch vad jobbigt! Hoppas verkligen du snarast möjligt får remiss till vidare undersökningar och får reda på vad som ställer till allt detta! Så där ska du ju inte behöva ha det. Och FPA… Man blir så ARG! Påstå att du är frisk och dra in dina pengar, fast du har intyg och allt. Vad har de tänkt att du ska leva av då, grannvädre? ?
  Ge inte upp hoppet, fortsätt kämpa och tro på att det blir bättre! Kram! ?

 4. saragunmarie

  Tack för er omtanke! ❤ Min läkare ringer åt mig på fredag så då ska jag ta upp allt detta med henne. ☺

 5. Ida

  Tror du inte det skulle vara bättre med en Kolonoskopi undersökning?
  Med tanke på att det är tarmarna som krånglar? Jag har själv varit på båda och tro mig Gastroskopi är 100 ggr värre. (Förstås är det ju individuellt.)
  Men jag hoppas det blir bättre!!!!!!!
  Kram på dig! <3

 6. Emma

  Jag vill inte på något sätt försöka säga ”vad du har” eller tro något för jag är ingen läkare, 😀 Så ta inte min kommentar på fel sätt.. men har du nån gång funderat om du kan ha endometrios? Det kan komma/bli värre efter graviditet. Min blev mycket värre.. Tänkte då du fick kramper. Har man endometrios som sitter på tarmen kan den också göra magen upp och ner. Vet också många som blir väldigt trötta. Det är ju inte farligt men där med inte sagt att det kan ställa till mycket smärta och problem för en.

 7. Anna

  Härligt att du kan hålla upp hoppet. Själv pendlar jag konstant mellan hopp och förtvivlan och det är väldigt svårt att inte kastas ner i hopplöshet då jag gång på gång, efter mycket små saker, får bakslag.

  1. saragunmarie

   Anna – jo bakslag är vardag här också, och vissa dagar känns nog allt hopplöst. Och det är väl helt okej det också, så länge man inte lämnar kvar med de tankarna för länge. Styrkekramar till dig! ❤❤

stats