Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Nackdelen med att ha djur

pupu1_53949e372a6b226d7b000e7e

..är att deras liv är så korta. För en vecka sen dog våra kaniner (eller ja, de var mina småsyskons, men jag har tagit hand om dom över vintern), och jag har varit helt uppochner sen dess. Jag funderar hela tiden om jag kunde ha gjort nånting annorlunda så att den där minken inte hade kunnat ta sig in, men samtidigt vet jag att jag inte hade kunnat det.

Ibland skulle det nog va betydligt lättare att inte ha några djur, så att man slipper oroa sig för när de ska dö, och sen att slippa sörja då de väl dör.. Men samtidigt skulle det inte va nåt liv att inte kunna ha nå djur. Jag blir spyfärdig då jag tänker på att jag har människor i min närhet som tar livet av sina (och andras) djur utan att blinka. Usch!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Chatarina

  Nu tror jag knappast att det är så att människor avlivar sina djur bara sådär utan att blinka som du säger. Något som jag har svårt att förstå är att du som djurvän inte tycks tänka på att livet har sin gång ( kommer inte fram i inlägget åtm). Klart det är jätte sorligt att ett djur måste avlivas men varför sätta så stor uppmärksamhet vid avslutandet av ett liv? Istället kan man ju hylla det underbara liv som varit.

  1. saragunmarie

   Chatarina – Jo nu råkar det va just det som händer! Jag har själv blivit av med flera fullt friska unga katter bara för att nån irriterat sig på dom och valt att skjuta dom. DET är inte livets gång, utan enbart fruktansvärt!!

 2. Milla

  D, förstår hur jobbigt det är! För några år sen var vi tvungna att avliva vår ena hund pga sjukdom och 2 dagar senare min älskade katt, som bodde hos min mamma, också också pga sjukdom… Det var fruktansvärt! ?

  1. saragunmarie

   D – Oj nej, är det sant?! 🙁 Jag beklagar verkligen, fy vad hemskt! Ta hand om dig! På nåt konstigt sätt så känns det ju ändå lite lättare om ett tag. <3

 3. Milla

  Ja, det absolut värsta med att ha djur är när de dör. Sörjer själv halvt ihjäl mig när ett älskat djur dör, usch det är så hemskt. Man fäster sig så otroligt vid de små liven. Har också tänkt tanken att det vore enklast att inte ha några djur, just för att slippa den där stora sorgen när de dör, och den där oron när de blir sjuka eller något händer dem. Men vad vore livet utan djur? En stor kram till dig!

stats