Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Katt-status

Elina ville att jag skulle blogga mer om våra katter, och visst kan jag det!

Jag tar ju ofta hand om hemlösa katter, så antalet pälsklingar i det här hushållet varierar starkt. En dag har vi bara våra två egna, nästa dag har vi kanske fem stycken, och några dagar senare har vi tre. Just nu har vi inga extra katter hos oss, men för bara några dagar sen fick Mona-Lisa ett nytt hem som vi haft hos oss tillfälligt i drygt en månad.

Jag kan berätta lite om våra egna katter för er som är intresserade. Innan Wilton kom så var dom mina små bebisar som blev rejält bortskämda. Dom betyder otroligt mycket för mig, och jag vill inte tänka på den dagen då de hamnar att flytta till katthimlen. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska klara av det.

 

Först har vi Alecia. Hon är född på min nittonde födelsedag och blir alltså hela 7 år i oktober. Hon är helvit, Norsk skogskatt-korsning och döv sen födseln. Hon har förlorat ett ben och har extra många tår. Hon är väldigt temperamentsfull och vet vad hon vill. Hon för mycket oväsen runt sig, och då hon är sur ska man helst hålla sig undan. Vi trodde att hon skulle bli rejält svartsjuk då vi kom hem från BB med Wilton, men hon har varit så duktig hela tiden. Några av hennes smeknamn är Alicegris, Storasyster och Största Boven. Hon har en egen hashtag på Instagram – #alicegris.

 

img_1449-_5452755ce087c3241d94e76b,

 

Sen har vi Nelly som blir 6 år i maj. Hon är helsvart och har den finaste päls man kan tänka sig. Hon är betydligt lugnare än sin storasyster och drar sig fort undan då ljudnivån blir för hög. Hon är väldigt beskyddande av Wilton. Hon älskar att stå och trampa på våra magar & ryggar då vi sitter i soffan eller ligger i sängen. Några av hennes smeknamn är Nelkkunpelkkun, Storebror och Ugglan. Självklart har hon också en egen hashtag på Instagram – #nelkkunpelkkun.

 

IMG_0702-2,

 

Jag är en äkta crazycatlady och skulle nog kunna ha hur många katter som helst. Dock inser jag nog för varje gång vi tar en ny skötekatt, att det fungerar allra bäst då vi bara har Alecia & Nelly.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ida

  Så härligt att de finns såna som du som hjälper stackars katter som behöver hjälp.
  Förstår precis hu de känns att tänk på ens älsklingars eventuella bortgång och int klar av de. Har en queen hemma som ska lev för evigt, och en annan i katthimlen som ja int ännu heller kan tänk på utan att ögonen tåras, och nu e ett halvt år sen hon gick bort.
  De e något visst med att vara äkta crazy cat lady ?

  1. saragunmarie

   Ida – Tack! <3 Ja, alltså hur ska man klara av att skiljas från sina små håriga bebisar sen då den dagen kommer?!? :'(

stats