Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Folk som lämnar sina barn & djur i bilarna i gassande sol..

 

Idag fick jag återigen rycka in och öppna dörren till en bil där ett litet barn satt ensam i gassande sol i väntan på sin förälder som var inne i butiken. Jag gav dricka åt barnet och höll upp bildörren tills föräldern kom ut. Hen sa att barnet bara har väntat fyra minuter (vilket inte stämmer för jag stod nog där längre än så) och jag förklarade att bilen blir kokhet på nolltid i denna värme, dessutom då solen gassar rakt på. Hen tackade mig, frågade om barnet var okej och åkte iväg.

 

Förra gången hände det på samma butiksparkering i stan. Jag såg att två barn satt i en bil i solen och det större barnet (runt fyra år) satt och såg oroligt runt sig. Hen var märkbart påverkad av värmen. Jag gick dit och öppnade dörren och man såg lättnaden i barnets ögon. Det mindre barnet var bara ett litet spädbarn som var nerbäddat i ett babyskydd. Jag stod där och höll upp dörren tills deras förälder kom ut ur butiken. Jag sa att det knappt fanns syre kvar i bilen och att de mår jättedåligt. Hen tackade mig och man såg hur hen skämdes.

 

Jag har också varit på väg att rycka in och rädda en hund som satt i en bil och gnällde högljutt i den starka solen. Fönstret var lite öppet men det hjälper knappt nåt alls dessa varma dagar. Ägaren hann dock fram till bilen före mig.

 

Hur svårt kan det va?!? Lämna ALDRIG era barn eller djur i bilen då det är varmt ute, inte ens i skuggan. Syret tar slut i bilen fortare än kvickt och i värsta fall återvänder ni till ett dött barn eller en död katt och ni får leva med den skulden för resten av livet. Det är ingen smärtfri död heller som vi pratar om.

 

”Men jag ska bara springa in och köpa en mjölk och jag vevar ner rutorna.”

..och så träffar du en pratglad bekant som får dig att glömma bort att du skulle in på en snabb minut, och så är det lång kö i kassan och personen framför dig fumlar med plånboken. Plötsligt har det gått sju minuter och du har låtit din hjälplösa bebis kvävas till döds i den 80-gradiga bilen bara för att du inte orkade släpa med hen in. Mjölken var viktigare i stunden och det beslutet tvingas du leva med resten av ditt liv.

 

Testa själv att sitta kvar i bilen en stund då du parkerat i solen. Jag lovar att det går inte många sekunder innan du känner att du måste öppna dörren. Och tänk på att barn, åldringar och djur är mycket känsligare för värme än ungdomar & vuxna!

 

Ta hand om varann i värmen. ❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats