Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

E g e n t i d

Som småbarnsförälder så är de små sällsynta stunderna man får av egentid verkligen guldvärda. De behövs för att man ska orka va en bra förälder, och det är absolut inget att skämmas för att njuta av lite ensamtid mellan varven.

För min del räcker det oftast med om jag får åka iväg ensam till butiken 30 minuter, då är jag som en helt ny människa då jag kommer tillbaka. Eller om jag får stänga in mig och skriva ett blogginlägg i lugn & ro.

Dock är jag ju väldigt rastlös som ni vet, så ibland krävs det faktiskt lite mer än så för att jag ska orka med hemmalivet, så då kan lite klädpartyn, en timmes ridning eller ett frissabesök vara exakt vad som behövs. T.ex. idag har jag varit iväg på just ett klädparty till en vän. Dock valde jag att ta med Wilton, så nån egentid fick jag inte, men lite omväxling från vardagen blev det åtminstone. Jag fick prata med andra mammor, inspireras av Ninas mysiga hem och shoppa lite nytt åt Wilton, och Wilton fick busa med lite andra barn. Så vi var båda två nöjda då vi åkte hemåt igen.

nosh

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Milla

    Ja, alla behöver verkligen lite egentid mellan varven! För mig är timmarna när Felicia sover på dagen heliga, då försöker jag hinna vila lite eller slöa framför något inbandat TV-program, eller ibland fastnar jag på datorn alltför länge. Blir nästan irriterad om någon vågar ringa och störa mig just när jag tänkt parkera mig i soffan och koppla av – det är ju MIN heliga stund som jag sett fram emot! Sen på kvällen när man och barn sover och jag äntligen är klar med vad jag hållit på med (disken, tvätt, plocka undan en miljard leksaker och tidningar som tar upp halva köket osv) så är det också oerhört skönt att slänga sig i soffan och slöa. Att jag sen oftast somnar där framför TV:n är sen en annan sak, haha! ? Och de få gånger jag har chansen att göra något på egen hand är riktig lyx. ? Absolut inget att skämmas för att man behöver lite egentid ibland, man måste ju få ladda batterierna för att orka och få ny energi!

stats