Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Det där med missunnsamhet..

pärlhyacint3

Patricia skrev nyligen ett inlägg om en grej som jag länge tänkt skriva om – nämligen det där med att va missunnsam, alltså att inte unna andra glädje & framgång.

Tyvärr tyvärr så är det nog alltför vanligt (och kanske t.o.m. det ”normala” för vissa) att man blir lite småbitter då nån annan lyckas. För man vill ha det också, men man är inte villig att jobba för det.

Jag fick inte ett enda grattis då jag blev egenföretagare och öppnade min webshop. Inte ett enda! Då blir man ju lite bitter. Det är ändå en rätt stor grej, jag har drömt många år om detta. Men nejdå, inte kan man ju glädjas åt att nån annan lyckas. Man ska bara va sådär förbaskat inåtvänd och irritera sig på alla som tar sig nånvart.

Ni ska veta att jag jobbar hårt varje dag, och jag har inte fått nånting gratis här i livet. Det kostar att hålla igång en webshop. Det kräver mycket, och det var rejält svettigt innan allt blev klart. Och att då inte ens få höra ett fjuttigt ”bra jobbat” eller ett grattis gjorde mig väldigt förvånad faktiskt. Det var en dröm som gick i uppfyllelse för mig, så för mig var det stort.

Nå, man kan inte styra över nån annan än sig själv (tyvärr, haha), så jag kommer nog ingenvart med det här inlägget, men jag vill bara få ut lite och kanske få nån att förstå att det betyder så mycket med ett grattis eller en omtanke av nåt slag.

Uppmuntra varann mera så blir det såå mycket roligare!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Milla

  Har ju bara varit inne på din blogg några gånger än sen jag av en slump råkade hitta hit så jag har ju inte läst desto mer om ditt företag och har inte hunnit titta in på din webshop än, men jag måste säga att det var väldigt modigt av dig att våga följa din dröm och ta steget ut i det okända för att satsa på att bli företagare! Att folk då inte ens grattade dig var verkligen dåligt gjort.? Att folk inte bara kan vara glada för någon annans skull, och ge en lite credit för att man vågar satsa på sin dröm! Gick djälv en Starta eget-kurs för några år sen och redan då möttes jag av en massa skepsis och negativa åsikter. Det blev inget företag för min del då, men det är fortfarande något jag har i bakhuvudet, att en dag skulle jag vilja… Min man funderar också på att starta eget vid sidan om, men också i hans fall dyker de där negativa rösterna upp, att inte ska man börja med eget för att… bla bla bla. Suck alltså!? Man borde väl själv få avgöra om man vill göra det eller inte, och friskt vågat är ju hälften vunnet, man vet aldrig om man inte vågar försöka. Så hatten av för alla som faktiskt som du vågar satsa på sin dröm! ☺

  1. saragunmarie

   Milla – Tack tack tack snälla fina! <3 Och jag säger bara: GO FOR IT! Om du alltid har drömt om att starta eget så ska du skita i vad andra tycker, för i grunden handlar det bara om att de är osäkra och rädda för allt nytt. Inget klår känslan av att uppfylla sina drömmar, så jag önskar både dig och din man lycka till och hoppas att ni tar tag i era drömmar! 🙂 Kram!

 2. Hej

  Det ät tråkigt men de e allt för många människor som är så värst när det gäller nära vänner i vissa fall 🙁 Grattis i efterskott! :)) jätte söt webshop, har varit in och kikat flera gånger, kommer nog beställa något närmare bebins ankomst.

stats