Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

1 år 4 månader

Wilton bw-

 

Idag blir vår Guldlock hela 16 månader gammal. ❤

 

 • Han har 16 tänder.
 • Han säger några tvåords-meningar, bl.a. ”titta mamma” och ”mamma nanna” (nanna betyder mat).
 • Han förstår (och lyder oftast) då man säger att han måste sätta sig ner, t.ex. då han står på en stol.
 • Han härmar allt vi gör. Han kan bl.a. ta upp knapplåset på telefonen, öppna dörrar, vrida på spisen, öppna luckan till vår vedeldade spis i Sandkojan, riva tapeter (även där de inte ska rivas såklart)..
 • Allt ska helst va på hans villkor. T.ex. då jag matar honom så vänder han ofta bort huvudet då jag ska ge första skeden. Jag provar igen, och samma sak då. Jag lägger ner skeden och börjar äta själv eller göra nåt annat, och då ska jag skynda mig att börja mata honom.
 • Han säger ”nä!” och skakar på huvudet då det är nåt som inte faller honom i smaken just då. Han vet vad han vill.
 • Han har just lärt sig att nicka.
 • Han förföljer katterna överallt. Han piper också sådär gulligt då han ser ett djur i verkligheten eller på bild (mammas pojke alltså ☺).
 • Han kan rada, stapla och plocka saker in i varann.
 • Hans favoritleksaker just nu är gunghästen, allt med hjul, krattor & spadar, bollar, småsten (hujedamig!), och en rosa sköldpadda som han alltid vill gosa med.
 • Han leker helst ensam. Om det är många barn runtomkring honom så drar han sig undan och pysslar på med nåt eget hur länge som helst.
 • Det måste hända nåt hela tiden. Hela hela tiden. Precis hela tiden.. Annars får han världens utbrott. (Jag känner mig skyldig även på den punkten..).
 • Han älskar att bada. Både i sin bunke och vid stranden. Även att få stå och hålla i duschen själv är skoj.
 • Om nån säger ”taaack” och håller ut handen så ger han det han håller i.
 • Då han t.ex. sparkar mig i ansiktet då vi ska börja sova och jag låtsas bli ledsen och säger ”säg förlåt åt mamma” så kommer han krypande och ser snopen ut och kramar mig. ? (Jag är självklart också noggrann med att säga förlåt åt honom om jag höjt rösten. Man kan inte begära nåt av ett barn om man inte går före själv och visar vägen.)

 

Det var allt jag kom på i stora drag just nu. Det finns såklart hur mycket som helst man kan berätta, men nånstans måste man väl dra gränsen, haha.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats