Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Jag skapar ovänner på två sekunder

20160220_231111

..eller ska vi kalla dom haters kanske?

 

Det har varit en genomgående faktor i mitt liv så länge jag kan minnas. T.ex. då jag började högstadiet fick jag minst fyra haters i klassen under första dan. Nästa dag dubblades dom, och så fortsatte det tills jag inte hade några vänner kvar förutom ett par av mina tidigare klasskompisar från lågstadiet. Jag blev mobbad varje dag och dom hånade allt jag sa. Det blev slagsmål på rasterna och alla hejade på alla andra utom mig.

Då jag började konditor-utbildningen efter nian fick jag direkt en hater i klassen som ständigt hånade mig under de två åren jag gick där. Allt jag sa var fel, och jag sa såklart ifrån, men hon var ju vän med halva skolan, så det kändes bara hopplöst.

På min målarutbildning hade jag några barnrumpor på klassen som kom direkt från högstadiet och trodde att dom ägde världen. Dom hatade mig direkt, och fortsatte flitigt med det under alla år.

Det är inte bara i skolan jag fått haters, utan än idag märker jag att folk himlar med ögonen då jag pratar. Vuxna människor alltså!

Nu handlar det här alltså om folk jag aldrig tidigare träffat, och som direkt dom ser mig bestämmer sig för att ”Henne ska vi ogilla! Vi himlar lite med ögonen då hon pratar så att hon säkert inte tror att hon är nåt!”.

Kan ni inte ens ge mig en chans?! Jag är fasen en av de mest omtänksamma människor ni nånsin kommer träffa! Även om jag vågar stå för vad jag tycker och kanske kan verka lite hård utåt ibland så är jag varken elak eller tror att jag är bättre än nån annan.

Men visst, himla med ögonen ni bara! Haters gonna hate. 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fredrica

  Jag vet vad du går igenom ♡ Men komihåg att avundsjuka kan oxå vara orsak till mobbning.

  Och vad vet man!? 🙂 Kanske någon är avundsjukpå dina vackra ögon/ögonbryn eller din ärlighet och omtanksamhet?

  Mobbning alltid fel och tyvärr så kan mobbare snabbt ange sig själva som offer då sanningen sen kommer fram!(skräckexempel)

  Det är hemförhållanden/uppfostran det är fel på om ett barn börjar mobba någon annan människa!

  Komihåg att du är aldrig ensam och det är modigt av dig att diskutera egna erfarenheter och för att mobbning skall inte få fortsätta.

  Själv har jag ställt mig frågan många gånger om man ens skall våga skaffa ett barn i detta samhälle. Bara tanken gör mig livrädd om jag skall vara ärlig.

  Ta hand om dig och dina nära å kära runt om dig.

 2. Eĺlinor

  Jag gillar ärliga människor som du, fortsätt att vara dig själv, det mår man bäst av! 🙂 Kram

 3. Cecilia

  Tråkigt att det ska behöva vara så här.. Tyvärr tror jag att det är jantelagen som spökar – man ska helst inte synas och höras och har man bra självförtroende och vågar säga vad man tycker och tänker så sticker det i folks ögon.. Speciellt om man dessutom ”lyckas” med sitt liv och sin karriär (antar att du fått en hel del hat sedan du började med blogg/FL). Kämpa på, som du själv säger – haters gonna hate!

  1. saragunmarie

   Cecilia – Du har nog rätt. Helst ska alla bara sitta och hålla med och vända kappan efter vinden. Usch. Tack!

 4. Yvve

  Du vågar vara de själv, stå får det du tycker – älskvärt Sara 🙂 <3 låt dessa haters slösa deras energi på dig då bara, dom rår inte på dig 😉

 5. Anonym

  Du verkar huur goo som hellst ♡
  Själv brukar ja tänka: Jag måste ju vara en jäävligt intressant person när folk orkar prata om mig eller lägg sin energi på mig 😉

  1. saragunmarie

   Anonym – Oj tack! <3 Jå jag brukar säga att "jag måst ju va skitsnygg då folk orkar hat mig sådär" 😀 Men helt ärligt så tror jag att de e min personlighet dom stör sig på – att jag alltid vågar säga vad jag tycker och stå upp för mig själv. Det är alltför få som törs det i dagens läge, tyvärr. Det gör ju att jag syns, men de e väl ändå ingen orsak att va elak mot mig?!

 6. Josefine

  Nä ää ? Ja hatar allt som heter mobbning och utfrysning osv.. Va stolt fö hon du e idag, fö Sara på nått vis så blir man stark i se själv å hödu I’m NOT a hater ?

  1. saragunmarie

   Josefine – Tack! Nä hördu, jag föll direkt för din glada personlighet 🙂 Att du sku va nån hater har jag aldrig ens kunnat föreställa mig, så don’t worry 😉

 7. Mimmi

  Sara do e nåo bra to!! ”hellre ett original än en kopia”, bruk ja tänk tå folk hatar me för att ja har liti skinn på näsan å våg sta för va ja tycker. He e jo bara teiras förlust!

stats