Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Jag är igång med C9!

c9 happy

 

I måndags körde jag igång med C9 igen, så nu är jag inne på min fjärde dag. Jag kände att jag behövde kicka igång kroppen nu igen efter en jobbig tid med alltför mycket socker.

 

Redan i måndags kände jag att energinivån var mycket högre, och jag har inte sovit enda gång dagtid sen jag startade igång! Det är evigheter sen jag klarade en hel dag utan en enda powernap. Vanligtvis sover jag tillsammans med Wilton både på förmiddan & eftermiddan (de dagar han väljer att sova, vill säga). Och att vakna upp om morgnarna och inte känna att man vill snooza i evigheter är ju bara helt underbart! Dessutom mår magen så bra. Jag är så glad att jag startade igång med C9 just nu, för jag har verkligen varit fruktansvärt trött & deppig på sistone, och magen har varit helt i uppror.

 

Jag har fyllt upp kyl & frys med kyckling, lax, rotfrukter, grönsaker, bär, mandelmjölk.. Och dessutom frukt & godaste proteinbarsen som håller sötsuget borta. Jag behöver verkligen inte gå hungrig, om man säger som så. 😉

 

c9 mat

 

Jag är så stolt över mig själv att jag klarat tre hela dagar + lite till helt utan socker. Nu kanske ni skrattar, men eftersom jag vanligtvis vräker i mig mängder av socker varje dag så är det stort för mig om jag ens klarar EN dag helt utan. Ni som sitter fast i sockerfällan vet nog precis vad jag menar.

Och vet ni? Sötsuget har hållit sig borta otroligt bra! Ibland har jag känt att jag sååå gärna vill ha nåt sött, men då har jag ätit några jordgubbar eller en halv proteinbar så är det problemet löst. SÅ HIMLA SKÖNT!

 

Nu har jag precis ätit en stor portion ugnsstekt lax & wok och är redo för en dag med både playdate & event.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Gu vad duktig du är! Det är inte lätt det där med socker. Jag är en allt eller inget person, tyvärr. Så jag vet hur det är…

 2. Elin

  Man måste ju börja nånstans, och då är det nog definitivt sockret (=kolhydrater) man ska dra ner på till att börja med. Överdriven konsumtion av kolhydrater, som är mer regel än undantag för oss människor idag, inflammerar kroppen och vem som helst förstår ju att en kropp mer eller mindre inflammerad inte mår speciellt bra. Detta påverkar en både fysiskt och mentalt då hormonnivåerna även rubbas.

  Rött kött sägs bl.a vara cancerframkallande, men jämför man mängden rött kött man får i sej på en daglig basis jämfört med socker så känns inte den problematiken i närheten lika stor, I komjölk är det oftast laktosen många inte tål, alltså just sockret. Gluten finns främst i vetemjöl som, just det, är kolhydrater av den sämsta sorten. Alltså även det socker.

  Sen kan man ju jämföra livsmedel ur en miljösynvinkel också, men det är en annan diskussion 🙂

 3. Evelina

  Socker är inte farligt! Det är mer kött, mjölkprodukter och gluten som vi ska plocka bort 😉

  1. saragunmarie

   Evelina – Socker är en drog. Jag är grymt sockerberoende, och det kan visst bli farligt med mycket socker! Det där är ungefär som att säga att ”tobak är inte farligt, det är alkoholen du borde lämna bort”.

   1. Milla

    Ja visst, socker är absolut en drog som är grymt beroendeframkallande. Sitter själv där u sockerträsket och kämpar så jag vet…

stats