Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Två och ett halvt dygn kvar!

IMG_5023-

Om det inte är alltför kallt då vi ska hem från BB så kommer lillkillen att få komma hem i detta, med tunna plagg under såklart.

Nu är det en hel söndag och en hel måndag kvar tills det blir tisdagmorgon och vi får åka in till BB. Vi ska va inne kl. 7, och om allt går som planerat (dvs. om inget akut-fall kommer in som de måste ta hand om före oss) så kommer vi att få gå in till förlossningssalen före kl. 8.

Det är så nära nu, men jag kan ändå inte förstå. Det är väl nog inte förrän vi kommer hem från BB och får börja på med våra vardagsrutiner igen som vi kommer att förstå att vi blivit föräldrar och att vi plötsligt har en helt egen bebis att ta hand om.

Jag är orolig över hur katterna ska reagera. De är ju vana att få all uppmärksamhet och att jag passar upp dom så fort de piper. Nu kommer jag ju ha en ”ny” bebis som kommer att ta all min tid, och dom kommer säkert att bli svartsjuka. Det är klart att jag kommer att fortsätta skämma bort dom och se till att de har det så bra som möjligt, men jag kommer inte att hinna likadant som förut, hur jag än försöker.

Jag vet inte riktigt hur jag ska förbereda dom på det här.. Om det ens går. Dom är förstås inte dumma, dom har ju sett alla nya grejer vi släpat hem, och säkert vet dom att nåt är på gång. Men jag tror inte att dom fattar att jag snart inte hinner passa upp dom dygnet runt längre.

Nån med erfarenhet som kan berätta hur det gått då ni kommit hem med en bebis och har husdjur hemma som ni tidigare gett all er tid åt? Hur har djuren reagerat? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pernilla

  Vi har två frassar. Tå vi kom heim från bb så va di rädd ennar å vila helst int vara in naa. Eina frassin ha anpassa se bra å kan ligg breiver men int naan åv dem sko naangang få för se ti ligg på on elä klös. Hande ana vill fortfarand int efter 3 månader vara in så myki nameir.

 2. Martina

  Vi har två 30 kgs hundar hemma hos oss.
  När vi kom hem börja vi me att ta hem han som skulle klara av situationen bäst och han fick vänja sig i några dagar först..Sedan tog vi hem den andra, som tog situationen lite sämre som vi väntade. Han var uppstressad och nervös den första tiden och lite kantstött eftersom hans jaktträningar också minskade… Men i dagens läge då dottern e 5 månader är lugnet tillbaka i huset.

  1. saragunmarie

   Jo, ja e rädd att di ska försök lägg se i ansikti på an.. Man vejt jo aldri på förhand ho di ska reager :/

 3. therese

  Vi har/ hade också två katter nör vi fick första barnet. Den ena tog det helt bra och var lite rädd och nyfiken först sedan inget mer. Den andra blev väldigt skeptisk och ville träffa varken mig eller bebis nör vi kom hem men vi lämnade fram något av babyns klädesplag (tror det var en mössa) på golvet nära den så var det inga problem på mrgonen mer 🙂 lite avvaktande var dom nog först men ingen av dom3 katter vi haft med båda barnen har varken försökt bita, riva eller lägga sig på babyn. I misstag har en råkat riva lite när den blivit skrämd och hoppat över bebisen som legat i soffan men då såg man direkt på katten att den blev orolig när bebisen började gråta (hände inget med bebisen han blev bara rädd för att han sov). Nu med andra barnet så brydde ingen av katterna sig i den nya babyn alls. Lite har dom snusat menn inget mer. Då har vi ändå än adoptiv katt som inte är van med barn från tidigare och dessutom 9år gammal men han brydde sig inte heller.
  Vet dock att min kompis katt försvann och blev överkörd någon vecka efter att dom fått sin bebis. Dom kan bli svartsjuka och få för sig att gå sin väg också. Förbered genom att ta hem något plagg eller en trasa som varit nära babyn så dom känner igen doften när ni kommer från bb 🙂 hoppas det går bra med snittet och när ni kommer hem! 🙂

  1. saragunmarie

   Vad bra att det har gått så bra för er 🙂 Tråkigt att höra om det som hände din kompis, det är just det som jag är rädd för också 🙁 Bra tips att ta hem nåt plagg från BB i förväg, det ska vi testa! Och tack 🙂

 4. elin

  Våra katter blev lite rädd för Selma i början, men dom e oväntat duktiga och vet nog precis att man int ska rör on. Di sover gärna i t.ex Selmas säng men sku aldrig få för sig att gå dit när hon e där och nångång då Selma ha hunni far å riv dom i pälsen har dom bara gått undan men aldrig försöka klös eller bit.. Så riktigt bra har e gått! 🙂 dom passar på att kom å mys me mig när selma int e i närheten iställe.

 5. Katarina

  När vi fick vår första pojke så tog gubben hem en kissblöja. Gav den åt hunden ( vill påpeka en ROTTWEILER) 🙂 hon började vakta den. Sen när vi kom hem skulle jag ju träffa hunden först. Men hon ville inte träffa mig. Hon sprang raka vägen till bilen, upp i baksätet och sträckte sig till framsätet (vi hade lillkillen där i bilstolen.) Alltså hon skulle träffa Oscar först. Men hur förklarar man det, hur visste hon att vi hade hem en till familje medlem. Efter det blev hon skendräktig. Hade massor med mjölk.

  Lycka till!

stats