Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

”Sen då du skaffar dig ett jobb..”

Nu måste jag bara få slänga ur mig en sak som gör mig så frustrerad.

Väldigt ofta får jag höra saker som ”Sen då du börjar jobba så ska väl Wilton på dagis?”, ”När har du tänkt börja jobba?”, ”Sen då du skaffar dig ett jobb så..”, ”Hur länge har du tänkt va hemma med Wilton?” och ”Vad har du tänkt jobba med sen då du inte är vårdledig längre?”.

 

..så nu ska jag säga en chockerande sak åt alla som tydligen inte fattat det än:

JAG JOBBAR. Ja, det är sant. Häftigt va?! Ofta jobbar jag 7 dagar i veckan, bara för att jag har så fruktansvärt roligt jobb och får jobba precis hur mycket eller lite jag själv vill. Ibland tar jag ett par dagar ledigt då jag känner att jag behöver det, och vissa dagar jobbar jag bara två timmar.

-Så nej, Wilton ska inte på dagis på länge än. Jag jobbar hemma (oftast då han sover) och kan alltså ta hand om honom samtidigt som jag drar in pengar. 

 

Helt okej om nån utomstående frågar, absolut! Men då personer som vet precis hur det ligger till ställer dom där frågorna bara för att pika mig så ser jag rött. Senast idag fick jag frågan av två personer som mycket väl vet att jag jobbar med Forever, så jag valde att bara skratta och byta samtalsämne. Jag älskar mitt jobb, och bara för att ni hatar era så behöver ni inte försöka trycka ner mig. Jag vet var jag står och jag kommer aldrig byta bort detta. 

 

family work'

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Milla

  Usch vad folk kan häva ur sig! Alla jobb måste ju inte se precis likadana ut, alla behöver inte ha ett typiskt 9-17 jobb för att det ska vara ett ”riktigt” jobb. Precis som du beskrev skulle jag också vilja jobba, kunna jobba då jag vill och hur mycket jag vill och framför allt hemifrån så F skulle få vara hemma, det vore drömmen!

 2. Yvonne

  Så där var det för mig också när jag hade fått barn. Vi hade jordbruk och mjölkkor på den tiden, och folk (vissa iaf) fattade liksom inte att det var mitt jobb…. Jag tycker att det är jättefint att du kan ha ditt liv ordnat så där så att det passar för dig! <3

  1. saragunmarie

   Yvonne – Fy vad irriterad jag blir då jag läser det där. Pappa, som jobbat hela livet med mjölkkor, biffkor och jordbruk, får ofta också pikar om att han bara är ledig. Jag känner nog ingen som sliter så hårt som honom. Att va bonde & jordbrukare är banne mig ett av de tyngsta jobben – som man aldrig är ledig från dessutom.
   Jag har alltid hjälpt till på gården men ser ingen framtid i det. Så det dör nog mer eller mindre ut för vår del då pappa går i pension.
   Jag är också så otroligt glad & tacksam över att jag hittat ett jobb som passar mig så bra och som jag trivs med. Jag har en dröm om att jobba med djur på nåt vis i framtiden, men det blir nog troligtvis på sidan om detta isåfall. 🙂 Tack för peppen! <3

stats