Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Jag har legat mellan stolarna alltför länge nu

IMG_20171108_124520_607

 

”Du är frisk och ska kunna jobba heltid” får jag som svar från Fpa då jag om & om igen överklagar och ansöker om sjukdagpenning och bifogar läkarens intyg där det tydligt framkommer att jag lider av svåra magsmärtor, utmattning & depression. ”Eftersom du klarar av att ta hand om sonen så kan du enligt våra beräkningar också jobba och har därmed inte rätt till sjukdagpenning.”

Jag har ansökt om utkomststöd i många månader men eftersom Wiltons pappas inkomst räknas in så har jag inte rätt till det heller. Inte heller har jag rätt till arbetslöshetspenning fastän jag enligt Fpa ska kunna jobba heltid, för den chansen har jag ju sumpat själv iochmed att jag ”påstår att jag är sjuk och inte kan jobba”.

Jag ligger mellan stolarna och har legat där alltför länge nu. Utöver att jag dagligen kämpar med svår utmattning, depression, ångest, trauman, sömnsvårigheter, yrsel, illamående, magsmärtor och en rad andra personliga problem så ska jag också kämpa för att få in lite pengar så att jag har råd med mina mediciner, kläder åt Wilton och mat åt djuren. Wiltons pappa betalar alla boendekostnader själv och likaså 95% av all mat & bensin, så där lämnar det heller inga pengar över efter att alla räkningar är betalda. Så att de slopar utkomststödet pga att Roy har såpass bra inkomst är bara rent fanskap.

 

Men. Kanske kanske kan det ordna sig. Idag ska jag nämligen träffa en socialarbetare på sjukhuset som har hand om just Fpa-relaterade frågor. Förhoppningsvis kan hon hjälpa mig att ansöka om nåt som jag inte har vetat om så att jag kunde börja leva lite och åtminstone slippa penga-ångesten.

Jag är helt totalt dränerad på all ork och har ingen lust till nånting längre, så snälla håll tummarna för att jag får goda nyheter idag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Milla

    Systemet är helt klart snedvridet, så där ska det inte få vara, att du ska lämnas utan inkomst! Det är konstigt att de alltid ska hitta någon orsak till att man antingen får lägre bidrag eller inget alls. Och att FPA:s läkare ska säga emot vad ens egen läkare bedömt. Helt huvudlöst! ? Hoppas du får någon rätsida på det nu!

  2. En anhörig

    FPA har egna läkare som går igenom läkarintyg och utfärdar egna domar. Det är helt sjukt att det inte duger med ett intyg från ens läkare, utan då kommer det en annan läkare som bara sitter och vänder papper dag ut och dag in (och knappas duger som riktig läkare längre) och inte har någon som helst insikt i ärendet och bestämmer att man är hur frisk som helst och kan jobba! Systemet är helt vridet och borde uppdateras! Min man har utsliten rygg och är i kö till ortopeden och har ändå fått ett avslag från FPA om sjukdagpenning. Nu väntar vi på nytt intyg från läkaren och hoppas att det duger åt skiten som ansåg att det inte är nåt fel på ryggen :(.

stats