Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Det där ständiga tjatet sen jag blev mamma..

bebbo-o-mamma-720x504

 

”Ska du inte försöka amma lite till? Wilton mår såå mycket bättre om du ammar. Han blir sjuk direkt om du börjar ge honom ersättning.”
NEJ, NEJ och NEJ. Jag slutade amma ganska fort eftersom Wilton blev hysterisk varje gång det var matdags. Han ville inte amma, och jag ville inte pressa varken honom eller mig själv mer med det. Hela amnings-grejen blev mer eller mindre ångestladdad. Varför kämpa med nåt som ingen mår bra av? Både jag & Wilton blev mycket gladare då vi lämnade bort amningen helt & hållet.

”Klart att man har ont efter ett kejsarsnitt. Sluta gnälla. Trodde du var lite mer tålig.”
Jag är ju inte dum i huvudet. Klart jag fattade att jag skulle ha ont. Hallå?! Dock var jag inte beredd på hur fruktansvärt ont jag skulle ha. Jag hade dessutom hemska magkramper i 6 månader efteråt.

”Men alltså kokar du inte egen mat åt Wilton?”
Oftast inte, och jag är ingen sämre mamma för det. Dessutom har vi frysen full av mat som hans fammo lagat åt honom, så det får han mellan varven ändå.

”Har du inte mössa på honom i bilen?”
Nej, inte om jag åker iväg nånstans själv med honom. Jag vill inte riskera nån trafikolycka då jag ska sitta och dra upp mössan åt honom stup i kvarten då den rasat ner över ögonen. Om jag har nån annan med mig som kan sitta bredvid honom så är det en helt annan sak.

”Sluta ge nappen åt honom!”
Näe, vet ni vad? Jag är så himla glad över att han använder napp! Det hindrar honom åtminstone lite från att stoppa allt i munnen, och det är banne mig inget bättre att suga på tummen. Bebisar har ett naturligt behov av att suga på nåt, och då låter jag honom mer än gärna använda napp!

”Han kommer aldrig vilja sova ensam om ni låter honom sova mellan er varje natt.”
Han sover inte alltid mellan oss, men oftast eftersom han är väldigt ”mamis” och sover bäst då jag håller om honom. Jag & Roy tycker också att det är mysigt att ha honom mellan oss, och mer praktiskt framför allt eftersom han skriker efter nappen stup i kvarten. Jag är nog inte det minsta orolig över att han skulle vilja sova mellan oss ännu då han är 15.

”Du vet väl att du inte ska ta upp honom direkt han börjar skrika?”
Det är MITT barn, och jag gör som JAG vill. Jag tänker inte sitta och höra då han skriker! Den otryggheten besparar jag honom gärna. Jag vill att han ska veta att jag alltid finns här för honom.

mammawilton6-720x516

 

Det där är bara några av alla de grejer jag blivit pikad med sen jag blev mamma.

Men varför kommer ingen med sina ”goda råd” åt Roy?! Visst, jag tar hand om W själv största delen av tiden, men det betyder ju inte att hela ansvaret ska hänga på mig. Vi uppfostrar ju trots allt honom tillsammans. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofie

  Bara en fråga, inget negativt 🙂 blir det inte dyrare att köpa färdig mat? Jag har själv ingen uppfattning om vad burkarna kostar. Jag tycker de blir så billigt för oss att laga egen mat, men vi har ju åxå jägare i familjen så behöver inte köpa köttet 🙂
  Men inget negativt att köpa mat, huvudsaken e ju att barnen är mätta och nöjda. Tycker du är en underbar mamma åt lille W! Kram och gott nytt år!

  1. saragunmarie

   Sofie – Säkert blir det dyrare att köpa burkmat. Hur stor skillnad det blir har jag dock inte en blekaste aning om 🙂 Tack snälla, gott nytt år!

 2. Isa

  Ojojoj… jag känner mig lyckligt lottad som inte behöver höra mer än vad jag gör ang. mina vanor när det gäller barnen. Det där med mössa i bilen, liksom what?! Låter urdumt tycker jag, min lilla tjej som är dryga 1 år har inte ens mössa på sig i vagnen när hon sover ute på dagarna just för att den bara åker ner över ögonen och hon vaknar hela tiden samt att det blir för varmt! Och den där matgrejen är ju en klassiker och nu har jag väl tur som inte har några trevliga tipsare som påpekar vad jag ger åt lilla E. Hon åt burkmat nästan uteslutet till hon blev 1 år. Nu när hon kan äta mer vanlig mat äter hon ett mål hemlagad mat och ett burkmål om dagen och jag ser inga som helst men eller konsekvenser av det. Det är ju så himla praktiskt! Tycker de mammor som lagar all mat själv är jätteduktiga men jag personligen hatar att laga mat och väljer att lägga min tid på annat än matlagning. När ska folk inse att vi alla är olika och bara för att man inte gör på samma sätt så betyder inte det att man därmed gör ”fel”. Du är allt bra stark du!

  1. saragunmarie

   Isa – Exakt, vi är alla olika, och det viktigaste är ju ändå att barnen får oändligt med kärlek. Tack!

 3. Elina

  Men är det inte väldigt typsikt att kvinnan alltid ska få ”goda råd” samtidigt som pappa får beröm så fort han tar upp sitt barn. Avskyr detta med dagens samhälle!
  Låt mig gissa, det är mestadels kvinnor och andra mammor som kommer med dessa ”tips och råd”? För är det inte alltid så? Det upplever jag. Så jävla trist! Varför är det så svårt att bara lyfta varandra istället och respektera att inte alla väljer att fostra sina barn på samma sätt?
  Och vad mysigt det låter att lilla W sover mellan er <3
  Stå på dig! Du vet vad som är bäst för din familj.
  Kram!

stats