Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Världens värsta mammor

Nej hörni, nu är jag så otroligt provocerad! Ni har kanske sett att det går ett program på TV-kanalen Frii som heter ”World’s worst mom”? Det handlar om en ny mamma i varje program, och det är inte fråga om en mamma som mördar sina barn eller låser in dom i en källare under 20 års tid, utan det är fråga om en mamma som är väldigt beskyddande av sina barn. Och då kommer en skitjobbig typ (kvinnan på bilden) hem till familjerna för att hjälpa dom.

Jo visst, måtta med allt. Det är säkert inte bra att va föööööör beskyddande heller och knappt låta ungarna leka på gården, men kom inte och kalla en sån mamma för världens värsta mamma. Isåfall betyder det att jag också är det trots att jag bara ser till att ge Wilton så mycket kärlek jag bara kan.

Är det bara jag som blir provocerad av sånt här? Kanske är det meningen att man ska skratta åt det, men jag skulle bli jätteledsen om nån kom och sa åt mig att jag är världens värsta mamma för att jag håller Wilton i handen då vi går på vägar och sen kanske inte låter honom cykla till skolan ensam i första taget. Det beror ju bara på att jag inte vill att nåt ska hända honom!

 

worlds-worst-mom-showsite

Bildkälla

 

/lättprovocerad(?) & PMS’ig kvinna..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Milla

    Ja, man kan ju vägleda och hjälpa utan att förnedra och kalla någon för världens sämsta. För det finns nu garanterat sämre mammor, såna som precis som du skrev mördar sina barn, låser in dem i källaren, eller dricker och missbrukar och totalt struntar i sina barn, misshandlar dem och utsätter dem för all världens skit – DEM kan man kalla för världens sämsta mammor!

  2. Mamma bläckfisk

    Ja hjälp, jag har sett det någon gång för länge sen, på någon annan kanal tror jag. Det finns en massa exempel på liknande program som går ut på att någon ska framställas som en idiot medan någon ”expert” kommer in och pekar med hela handen medan de styr upp personen ifrågas problem. Jag kan förstå att de är så populära, för de flesta kämpar ju för att få sina liv att gå ihop och det är ju alltid skönt att se att andra också har en massa problem, och alltid bra att få lite experttips. Men varför måste alltid den hjälpsökande framställas som en idiot? Kolla på lyxfällan t.ex. där den som få hjälp att styra upp sin havererade ekonomi också måste utstå att få en massa förnedrande skäll från programledarna. Vad ska det vad bra för? Att skälla och skamma är ju världen sämsta och mest ineffektiva metod för att få någon att bete sig bättre. Men att ge sig på mammarollen, och kalla någon för världens sämsta mamma, är verkligen att gå för långt. De allra flesta mammor vill ju inget hellre än att vara världens bästa mamma till sina barn, men samtidigt är det helt omöjligt att vara så bra som man skulle vilja eftersom vi är mänskliga och gör misstag. Så just den rollen är vi så sårbara i, och kritik kan verkligen ta hårt. Att göra någon medveten om problem, och hjälpa till med att vägleda en förändring, måste väl ändå vara möjligt att göra utan att för den delen skälla och förnedra personen ifråga?

stats