Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Operations-ärret 2½ veckor efter förlossningen

JAG VILL VARNA KÄNSLIGA LÄSARE!
Bilden i det här inlägget kan uppfattas som obehaglig.

 

Såhär ser operationssåret ut nu, 18 dagar efter kejsarsnittet. Det har läkt superfint, och stygnen togs bort redan efter 7 dagar. Tänk vad fort det läks, det är ju ändå en stor operation.

 

ärr 18 dygn efter snitt,

 

Såret är dock placerat på lite jobbigt ställe, nämligen precis vid troskanten. Det resulterar i att jag måste ha trosor med högre midja så att det inte skaver, men det kanske bara är så nu i början då det ännu är rätt ömt om nåt ligger rakt på. Jag trodde att snittet skulle göras längre ner, men det görs säkert olika från fall till fall beroende på hur babyn ligger.

Jag trodde också att ärret skulle va knallrött & rätt fult länge efteråt, men jag tycker att det redan nu ser otroligt bra ut. Även om det skulle ha lämnat riktigt fult så skulle jag inte bry mig eftersom det bara kommit nåt bra utifrån det där såret, och dessutom göms det ju under kläderna. Jag är stolt över mitt ärr!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Jag blev snittad (akut) för 5 månader sedan och är fortfarande så pass öm i magen att jag inte kan ha något hårt åtsittande på mig, så tighta jeans är bara att glömma, tights funkar dock. Har trosor som sitter långt ner på höfterna för att undvika skav. Tänk på att ärret kommer att förändras, bli ”större” när det börjar läka ordentligt, det är slutversionen man ser efter knappt tre veckor, men vad gör ett ärr mer eller mindre när det finaste/dyrbaraste man har, har kommit ut den vägen 🙂 (det som grämer mig mer är att jag fått som en liten och sjukt osmickrande skinnpåse på magen ovan snitten, där huden inte verkar vilja dra ihop sig)

  2. Jonna

    Har själv två bikini snitt(dom gör inga andra snitt mer), och jag minns också att troskanten skavde på såret, men det gick nog om ca 1månad efter snitten. Så vi får hoppas att de är likadant för dig.

  3. Sonja

    Det är snart 8månader sen jag blev snittad och ja kan fortfarande inte ha några trosor med låg kant nå mer en en dag igången. Men det är ju säkert olika från person till person. 🙂

stats