Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Magkramper

tulipss,

Wiltons fina tulpaner som han fått av moster Anna. 

 

Hur har det varit för er andra som blivit snittade? Har ni också haft hemska magkramper efter förlossningen?

Nu har det gått 10 dagar sen mitt kejsarsnitt, och jag har fortfarande så starka kramper i magen att det vissa gånger svartnar för ögonen. Oftast är det i samband med toa-besök. Är det eftervärkar?

Själva operationssåret gör inte alls lika ont längre, men inne i magen är det desto värre. Jag kan dock röra mig nästan som normalt nu, men jag är livrädd att nån viss rörelse ska utlösa dom där hemska kramperna..

Berätta gärna ni som varit med om liknande.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennyh

  Låter ju som eftervärkar när livmodern drar ihop sig. Nu har jag ju inte varit med om det ÄN, men så har jag fått berättat av BM att det är inget konstigt att snittade får mer ont / starkare eftervärkar efteråt eftersom livmodern inte jobbar med något aktivt värkarbete under förlossningen. Sen är ju det där väldigt individuellt också. Hoppas du känner dig bättre snart =) Ser fram emot en förlossningsberättelse sen! =)

 2. Trebarnsmor

  Hejsan.

  Jag känner igen smärtan, jag har blivit snittad tre gånger. Alltid när jag hade varit mera igång så fick jag sjukare. Värst var det med första barnet, sen lärde jag mej att ta det lugnare. Mindre besök och absolut inga onödiga stadsresor. Det är du som skall bli uppassad och bara lägga din energi åt barnet, så blir det nog bra. 🙂 Ett kejsarsnitt är ändå en ganska stor operation så man måste ta det lugnt. Redan om nån vecka börjar det kännas bättre, ju mera vila desto fortare återhämtar du dej. Sov på dagarna när barnet sover, det behöver du och alla andra mammor. Ta hand om dej! 🙂

 3. saragunmarie

  Ida – Jo, jag har nämnt det på rådgivningen, men jag fick inget rakt svar på vad det kunde va. Troligtvis är det eftervärkar, och jag hoppas dom försvinner snart. Lycka till då det blir dags för dig att föda! 🙂

 4. Ida

  Hej.blev snittad för ca två år sedan…upplevde aldrig några sådana kramper alls. Har du hört dej för?
  Hoppas ni mår bättre snart. Själv väntar jag på mitt andra barn viöken dag som helst..❤️.

 5. Camilla

  Jag var väldigt sjuk efter mitt kejsarsnitt. Vi stannade 1 vecka på bb, de tog så länge före jag själv kunde byta blöja och tvätta sonen. När vi sen kom hem fick jag såna smärtor i magen att jag kommer int ihåg att jag gjorde annat än satt i soffan. jag kunde inte stå så länge att jag sku ha kuna byta blöja eller klä på sonen. när ja försökte gå nånting så kom de där smärtona så på en gång att jag fick genast sätta mig ner. smärtorna i magen var inte vid snittet utan mera vid ena sidan. De gjorde så ont att vi var till bb igen men gynekologen vi var till då sa bara att int ser han nåt fel å skrev bara ut mera värkmedicin. den smärta jag hade i magen gick int om med nån värkmedicin. Men så bara helt plötsligt en morgon (3 veckor efter att jag blev snittad) va de borta! Jag vet int va de var som gjorde så ont, men gissar att de sku kanske ha kuna vara en nerv som kom i kläm när jag rörde på mig? Eller om de sku ha kuna vara nåt med tarmarna? jag vet faktist inte 🙂

 6. anonym

  Jo ja hade åxå kramper oftast i samband med toa besök,speciellt när magen inte riktigt ville fungera..men de går nog om ganska snabbt. sen kändes de som ja sku ha haft en sparkande bebis i magen ganska länge efteråt 😉 kom ihåg att duscha nogrannt runt såret varje dag!! Nu ett halvt år senare så har jag fått tillbaka nästan all känsel runt såret..de verkar vara olika från person till person men ja hade turen på min sida 🙂 däremot har ja kvar min rand på magen ännu..den verkar int försvinna.

 7. emma

  Minns inte heller av några kramper. Hade aldrig något problem alls förutom att jag ännu idag 2 år efter inte har någon känsla vid ärret och området runt.

 8. Annika Westerlund

  Nej jag hade inga såna kramper. Däremot fick jag ju infektion i såret. Fick hög feber, såret gick upp och jag blev liggande ca 14 dgr med dropp. Så dusch ordentligt, ofta och länge!
  😀
  Kram till er alla tre. Wilton är kanonsöt!

stats