Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Jag vaknar upp med min värsta fiende varje dag

IMG_20171216_080507_899

 

Det känns ofta så hopplöst. Att va fångad i en kropp som sällan samarbetar. Utmattningen hänger med hela tiden, och ofta kryddas det med kraftigt illamående och magkramper. De flesta morgnar vaknar jag och känner bara att jag vill skita i denhär dan. Huvudet värker, kroppen är tung & stel, och tröttheten slår mig som en klubba i pannan. Ofta är det svårt att hitta orken till att sätta mig upp och slänga ner benen över sängkanten. Det blir ett helt projekt.

Men jag gör det. Jag tar mig upp varje morgon. Fixar frukost, tar hand om morgonrutinerna med sonen, matar djuren, leker, uppfostrar, fixar lunch, sover en stund, fortsätter leka, tar en promenad, fixar middag, dealar med några raseriutbrott, dammsuger, tvättar, diskar, rastar djuren, gråter, leker, tar hand om kvällsrutinerna och nattar sonen, och så var ännu en dag förbi. Har jag tur så har jag bara behövt tampas med utmattningen, men de sämre dagarna spenderar jag mycket tid på toa med illamående och/eller magsmärtor. Jag är ofta yr och vinglar till då jag står stilla. Ibland måste jag hålla i mig i väggen då jag går.

Det känns som att jag är fast i en kropp som bara gör mig illa. Jag vaknar upp med min värsta fiende varje dag – min egen kropp.

 

Obs! Jag försöker inte på nåt vis säga att jag gör allting själv. Det var inte syftet med dethär inlägget. Det är mycket som Roy fixar som jag inte skulle orka med själv. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. LS

    Ta hand om dig! ❤ Inget av det du nämner (förutom typ stiga upp, ta hand om djuren och gå på promenad) ska DU göra NU! Jag har själv haft utmattningsdepression och vet vad du går igenom. När jag själv var i denna situation var det andra (min man!) som gjorde resten. Flytten är en stor förändring i ditt liv och påverkar ditt mående just nu. Hur mycket hjälp får du med Wilton, är han fortfarande på dagis? Dra i handbromsen NU! UtmattningsdepressIon ÄR en allvarlig sjukdom. Jag känner många vars kropp har gett upp helt, fallit ihop och inte haft krafter att resa sig…. Och då är vägen tillbaka LÅNG!

stats