Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Planerar tvåårskalas

Jag har aldrig riktigt orkat sätta mig in i Pinterest-världen, men nu då jag började fundera på Wiltons tvåårskalas så tänkte jag att jag skulle ge det en chans. Och oooooja – där om nånstans hittar man inspiration!

Själv hade jag bestämt att han skulle få ett unicorn-kalas, men då satte sig farsan i huset på tvären direkt (varför frågade jag om hans åsikt ens?). Så då började jag fundera på frass-tema eller får-tema (jag har helt snöat in på får, och jag är fast besluten om att Wilton ska få ett eget lamm en vacker dag) men det sistnämnda hittade jag ingen inspiration till alls. Allra mest hittas ju såklart då man söker på typ ”unicorn, cupcakes, birthday, twoyearsold” osv, men unicorn-temat var som sagt bannlyst tydligen.. Så jag vet inte, har nån nåt tips på tema till ett tvåårskalas? Wilton älskar ju förstås allt med hjul, men det känns så ”typisk tvåårig kille” att ha ett traktorkalas liksom.. Jag tänkte att så länge han inte kan säga desto mer själv så skulle jag få bestämma, för redan nästa år kommer jag nog bara att få lyda order misstänker jag.. 😀

 

Här kommer lite inspiration till ett unicorn-kalas. Kanske nån av er har nytta av bilderna? Själv får jag väl bara drömma.

unicornkalas

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Jag kommenterar typ aldrig men nu kan jag inte bara vara tyst. Är det inte meningen att barnen SJÄLVA ska få välja färger, kläder, leksaker osv utifrån vad de själva tycker om? När du utesluter ett ”typiskt pojkigt” tema för din sons kalas så är väl det också på ett sätt att dela in olika teman (traktorer/fordon) i antingen pojktigt eller flickigt? Och i detta fall väljer du ju bort temat för att du personligen anser att det är för tråkigt och för stereotypt, trots att din son antagligen skulle älska det. Skulle du också välja bort att ha traktor/fordonstema på kalaset ifall Wilton var en flicka? Eller skulle det vara tillräckligt ”annorlunda” då? Jag vet att jag kanske provocerar nu men jag förstår uppriktigt sagt inte hur du menar. Jag har en dotter som erbjuds olika leksaker, både ”pojkiga” och ”flickiga”, men väljer hon att leka med dockorna tar jag dem inte ifrån henne för att ”det är så stereotypt”. Hon har alla olika färger på kläderna men visar det sig att hon sen föredrar rosa ballerinakjolar kommer hon att få ha det, samma gäller ifall hon föredrar andra mer ”pojkiga” kläder. Jag är helt för att alla barn ska erbjudas samma möjligheter till lek, utveckling och egna val oberoende om de är pojkar eller flickor. Däremot tycker jag inte att man som vuxen ska försöka hindra dem ifall de råkar föredra ”det stereotypa”. Nu säger jag inte att du/ni gör det i er uppfostran, men just i det här fallet känns det kanske som att du lite vill leda bort honom från vad han egentligen skulle föredra. Kanske missuppfattar jag det helt och nu är det ju förstås bara fråga om ett 2-års kalas, men ändå blev jag lite osäker hur du egentligen menar..

  2. Chatarina

    Det låter som att ni inte diskuterar beslut kring Wilton så ofta? Är det mest du som bestämmer kring ert barn eller gör ni gemensamma beslut? Eller har du helt enkelt uteslutit din partner från bloggen p.g.a. det är för privat? Om du fattar vad jag menar. Och jag tycker inte att ett kalas tema med hjul eller traktorer är typiskt pojkigt. Har du tänkt på att någon kan tycka att unicorn tema är typiskt flickigt? Du är lite motsägelsefull med hur du ”skapar” ditt barns identitet. Om du är intresserad så finns det mycket skrivet om något som heter doing gender. Håll till godo vetja!

  3. A

    Hej. Jag har en fundering kring får som husdjur. Du har skrivit på ig att du skulle vilja ge din son ett får och de skulle få leva med er som hund, med blöja och promenader i koppel. Du är ju djurvän. Anser du att de är rätt att göra så med ett får? I mina ögon är de så motsägelsefullt att vara djurvän och sedan klä på ett får blöja och koppel. Hur tänker du??

    1. saragunmarie

      A – roligt att nån reagerar! 🙂 Det jag menade var alltså att jag skulle ta hand om ett skadat/bortstött lamm som annars skulle avlivas. Jag skulle alltså rädda ett lamm och ge det ett kärleksfullt hem där det alltid skulle få full uppmärksamhet. Dock var jag nog lite ironisk då jag skrev inlägget; det får nog vänta tills vi bor i egnahemshus med egen gård. 🙂

stats