Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Träff med kirurgen

IMG_20170331_213859_620

 

Idag hade jag inbokat en tid med kirurgen ang. mina magkramper. Jag blev proffsigt emottagen och jag kände verkligen att jag fick svar på allt jag undrat och lite till.

 

Hon tryckte på kejsarsnitts-ärret och magen för att kolla om hon hittade nåt tecken på ärrbråck, men icke. Några sammanväxtningar misstänkte hon inte heller eftersom det tydligen är väldigt ovanligt med såna komplikationer vid just kejsarsnitt eftersom kroppen är full med bra hormoner då.

Hon beskrev mina smärtor så bra då hon sa ”kolik-smärtor”. Det kändes som mitt i prick.

Hon misstänker att jag har irriterad tarm helt enkelt, alltså IBS som det även varit på tal om tidigare. Hon sa att hon kan fixa en tid till endoskopi/koloskopi åt mig om jag vill, men hon tyckte inte att det var absolut nödvändigt. Så vi kom fram till att jag ska äta ett fibertillskott i några månader och se om kramperna avtar. Om jag inte märker nån skillnad så ska jag höra av mig så blir det säkert aktuellt med endoskopi. Då kan de hitta eventuella tarmfickor och sånt.

Fibrerna ska lugna tarmen och få den att fungera mer normalt. Håll tummarna för att det inte krävs desto större åtgärder!

 

Nu känns det otroligt skönt att ha fått lite svar och veta hur jag ska gå vidare. ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Milla

  Hoppas du får rätsida på dina magproblem nu och slipper kramperna! Min man misstänker också att han lider av just IBS trots att undersökningar och prov inte visat något och arbetshälsovården försökte skylla det på stress. Men symptomen stämmer och han har också lärt sig vilken sorts mat han inte tål att äta, bl a rågbröd och vissa fullkornsprodukter. Har du märkt om du reagerar på någon viss sorts mat?

  1. saragunmarie

   Pernilla, MamaJ, Milla – tack för era kommentarer! ❤
   Jag har inte hittat nåt samband med vad jag äter. Ibland krampar magen redan innan jag hunnit stiga upp på morgonen.. Anfallen kommer väldigt oregelbundet och utan samband. ?

 2. MamaJ

  Di ha int fundera om e sko kuna va chrons/ulcerös colit, alltså kronisk inflammation i tarmen, Min sambo har båda, men ha int hadd na smärtor no på väldigt läng. Tå man har he så påverkas e jo åv va man äter och hur man lever. Fö fleir år san tå vi levd liiti adäleiss å int hadd na jobb å myki stress så va magan hans rikti åpp å ner. No tå vi har stadig ekonomi, äter ådentli mat å såde så e magan hans jättebra. Han komber jo föståss ti måst äta medicin rästin åv liivi, men bara man sköiter om se sjölv så gar e ti leva me. Hoppas di hittar va som e feil å hittar na som hjälper 🙂

 3. Pernilla

  Hej!
  Jag lider ocksä av IBS, som tydligen var och varannan gör i dagens stressiga värld… Dock det är ju väldigt individuellt hur svåra symtom man får. Själv har jag åkt in några gånger akut pga magsmärtor och efter några år av undersökningar så fick jag utskrivet Litalgin som nu är med överallt! Jag har även ätit nogasin som är receptfritt och har hjälpt när magsmärtorna varit lindrigare eller om ja vet att jag ska iväg och känner mig stressad. Läkaren ordinerade efter gastroskopin att ”leva ett lugnt och harmoniskt liv, äta sunt och nyttigt samt motion”. Det är sant men svårt ibland så då är medicinering bra när det känns som att smärtorna tar kål på en.. Som tur har ja äntligen hittat balans i mitt liv så kroppen har lärt sig hantera lite mer (sund) stress och spontanitet, tack och lov!!

  Lite tips här bara och hoppas du böri hitt nån balans i magen snart, inte kul när de känns som att hela ens liv måste planeras kring ens problem och begränsas…. Kram!

stats