Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Svar på kommentar om utmattning

 

”Hej! Jag har inte riktigt förstått vad som händer när man blir utbränd. Nu har jag legat i samma position sen fredagen och insett att jag gått in i väggen. Har tidigare haft lindriga depressioner så förstår delvis vad det är jag nu fått men trodde aldrig jag skulle bli såhär matt. Det är hjälpande och tröstande när jag läser att någon annan i denna värld känner exakt likadant just nu och att jag inte är ensam, så tack för att du delar med dig!

 
Dock vill jag bli återställd eller friskare så fort som det bara är möjligt och försöker nu komma på vad som hjälper mig. En kort promenad började ikväll med hjärtklappningar och illamående men när jag kom hem sköljde lugnet över mig. Så kanske jag hittat det som hjälper mig komma tillbaka, lite motion sägs ju hjälpa för alla! Nu känns det dock som att jag måste stupa i säng för att min kropp blev dödstrött av 20 minuter promenad men jag ser det som en vinst för mig själv. Hoppas du också orkar kämpa och all styrka till dig!”

 

Vad tråkigt att du också mår dåligt. Först och främst vill jag säga: Man kan tyvärr inte skynda på tillfrisknandet. Det är provad sak. Man måste, tyvärr, vila sig frisk. Dock blir många aldrig helt återställda efter en utmattning, det lämnar ärr i hjärnan som alltid finns kvar och som gör att man framöver alltid är extra känslig för stress etc.

Promenader är bra för mycket, men för vissa utmattade är det övervägande negativt. För min del t.ex. så hjälper inte promenader mig alls. För stunden kan det va skönt att känna att jag rör på mig och får frisk luft, men efteråt är det inte värt det. Det är för stor ansträngning för kroppen helt enkelt. Pressa dig inte ut på promenader om du blir illamående, det är kroppens sätt att visa att den inte vill ha detdär just nu.

Ta det riktigt lugnt och lyssna på kroppen, det är det enda vettiga råd jag kan ge. ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats