Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Borrelia?

 

Åh, jag har verkligen fått allt på en gång nu. På onsdagskvällen åkte jag in till akuten för att jag hade så ont i huvudet + svullen & jättesjuk arm + blå hand + stora svidande utslag i armhålan + smärta i nacken. Jag trodde att allt hängde ihop och det gjorde även de första två läkarna jag träffade, så det blev direkt på tal om borrelia. Dom kunde inte ta desto mer prover eftersom klockan var runt 23, men dom tog CRP iallafall, och det var helt normalt.

Dom skickade hem mig och sa att jag ska komma tillbaka nästa morgon kl. 8. Jag fick ta blodprover och träffa tre nya läkare. Jag kände mig som ett hopplöst fall då alla tre läkarna var inne i rummet samtidigt, men dom tyckte tydligen att jag var ett intressant fall då jag hade drabbats av så mycket på en gång.

 

Det blev på tal om neurologen pga att jag tidigare har haft blodpropp i hjärnan och eftersom flera av symptomen tydde på nåt neurologiskt. Så då dom sa att jag får vänta en stund så att dom kan kontakta neurologen och eventuellt förbereda hjärnröntgen så började jag gråta hejdlöst. Jag blev så jäkla rädd. Inte för röntgen, utan för att det eventuellt kunde röra sig om en ny stroke.

Misstankarna om att det var nåt neurologiskt avvisades av neurologen (thank God!) och man kunde börja bena ut symptomen skilt för sig.

 

Dethär kom dom fram till:

Svullnaden & smärtan i vänster arm beror på överansträngning, vilket har lett till att nån sorts ledvätska har tagit slut, som i sin tur hade orsakat inflammation & svullnad, så jag fick en stödskena att ha på ett par veckor eller tills jag kan va utan den utan att få ont. Jag fick också utskriven stark värkmedicin.

Smärtan i huvudet & nacken beror också på överansträngning, vilket har lett till otroligt spända nackmuskler. Detta har i sin tur lett till reflexbortfall i höger arm. Jag fick en remiss till fysioterapeut för att få hjälp med nacken.

..och uslagen i armhålan beror på inflammation i svettkörtlarna.

 

 

Jag kan fortfarande inte sova på höger sida pga smärtan i huvudet, trots att jag tar 600mg Burana före jag går och lägger mig. Och borrelia kunde inte uteslutas, så jag fick utskriven antibiotika som jag ska äta i två veckor tills jag får provsvaren. Samma antibiotika ska även ta bort inflammationen i armhålan.

Allt detta ovanpå min utmattning.. Och alla dessa mediciner som tröttar ut mig ytterligare. Idag har jag dessutom fått tandvärk igen. Det börjar bli skrattretande nu alltså.. Giv mig styrka. ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats