Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Bli belönad då du handlar lokalt

I samarbete med Lokalförmån-Lähietu

Lokalförmån - Lähietus foto.

 

Okej, håll i er nu. Det här samarbetet är riktigt häftigt. Dels för att jag tycker att hela konceptet är otroligt genomtänkt och gynnar både oss konsumenter samt lokala företag, men också för att min lillebror är en av ägarna till Lokalförmån. Jag ska skriva kort om konceptet och i slutet får ni en rabattkod som gäller enbart mina bloggläsare.

 

Som kund hos Lokalförmån får du 10% rabatt på alla dina inköp hos de lokala företag som är med i Lokalförmånsgruppen.
Det betyder att om du handlar för 80€ så får du hela 8€ rabatt och betalar endast 72€ för ditt inköp. Handlar du för mer än 100€ på en gång stannar rabatten på 10€.

För företagen erbjuder Lokalförmån gratis marknadsföring via sociala medier och deras hemsida.
De kommer i framtiden även synas på olika mässor och storbildsskärmar.

I dagsläget finns hela 92 lokala företag med, och antalet ökar i snabb takt. En lista på alla företag, som ni alltså får rabatt hos då ni använder kortet, ser ni här – (länk).

 

Jag ska ta ett exempel så att ni förstår hur mycket det faktiskt gynnar oss som konsumenter att använda Lokalförmånskortet. Läs mer under bilden.

 

16121886_10208370314841494_1129916518_o (1)

Denna stiliga duo – som alltså är ägarna av Lokalförmån – består av Robin Westerlund och Gusten Sundqvist som är två målmedvetna, ambitiösa och hårt jobbande unga företagare som strävar mot ett mera lokalt näringsliv. Båda är merkonomer till utbildningen och vidareutbildar sig dagligen i takt med teknikens framfart. 

 

 

Här kommer ett exempel på hur snabbt man sparar ihop en väsentlig summa enbart genom att visa upp Lokalförmånskortet i kassan hos de företag som ingår i Lokalförmånsgruppen:

 

Jag ska på bröllop och är ute i sista minuten som vanligt. Jag ska ha fixat både min & Wiltons outfit samt present åt brudparet, och det här är dan före bröllopet. Svetten rinner och budgeten är snäv. 

 

Jag kör in till Jakobstad och parkerar på Storgatan. Jag snubblar in på Zizzis som är en helt ny butik för mig och inser direkt att här kan jag gå länge! Fina & udda plagg trängs på räcken och inte ett endaste av plaggen har jag sett nån bära på stan; och det är enbart positivt för mig. Jag klär mig helst inte i nåt som ”alla andra” har. Jag får veta att dom tar in endast åtta exemplar av varje plagg och att då ett plagg blir slutsålt så kommer det aldrig in igen. Här får man känna sig unik alltså. Risken att jag ska bära samma klänning som nån annan på bröllopet är med andra ord inte så enormt stor. Och jadå; En kvart senare kommer jag ut med både klänning & skor. Köpet landar på 64€, men tack vare att jag kom ihåg att visa Lokalförmånskortet så betalar jag bara 57,60€. Fint så. 

 

Jag traskar nöjt vidare ner mot gågatan/Kanalesplanaden och går in till Homefun. Där möts jag som vanligt av en glad Sabine och en butik fylld med färgglada plagg. Jag kommer på att Wilton nog har nå jeans han kan ha på bröllopet, så jag behöver bara köpa en body och ett par ordentliga skor. De slitna paren som står i tamburen hemma har sett sina bästa dagar. Efter att ha funderat länge, bestämt mig, ångrat mig och funderat lite till så chansar jag på att ett par Kavat-kängor i brunt läder i strl 26 blir bra. Dom kan han dessutom ha hela våren. Jag köper två bodyn eftersom jag inte kan bestämma mig och känner att jag måste skynda vidare. Jag ska betala för kalaset som landar på 92,40€. Det är ju ändå kvalitetsplagg vi pratar om. Men hey; Lokalförmånskortet! Nu var det ju en himla tur att jag inte glömde att visa upp det, för den här gången fick jag hela 9,24€ rabatt och betalar endast 83,16€. 

 

Jag har sparat det viktigaste till sist; presenten. Jag styr stegen över gågatan mot Katarina Maria. Hon har alltid fina presenttips. Jag är i min iver på väg att dra ner en köksvåg från hyllan då jag skyndar mig in. Jag ber om ursäkt och så skrattar vi högt, både Katarina och jag. Jag berättar vad jag är ute efter och hon hjälper mig att plocka ihop en fin kombination av porslin och udda köksgrejer. Det känns som en bra present som kommer att bli flitigt använd, speciellt eftersom jag lyckades ta reda på att det blivande brudparet har snålt med assietter. Katarina slår in presenten i fint papper och jag gräver efter Lokalförmånskortet som smitit ur plånboken och landat i botten på väskan bland våtservetter och chokladsmulor. Jag lyckas med nöd & näppe hålla mig inom budgeten för presenten och landar på 58,90€ innan rabatten dras bort. Tack vare att jag lyckades hitta Lokalförmånskortet så landar köpet på 53,01€. 

 

Och som ni vet så måste ju varje shoppingrunda avslutas med ett cafébesök – och då är Urban Life & Coffee ett säkert val för mig. Där får jag äta en god hallonbiskvi i lugn & ro tillsammans med en kopp god kakao. Och som vanligt plockar jag med mig nåt smått i inredningsväg åt mig själv då jag ändå är där. Saldot landar på 14,70€ för mig den här gången, och nu står jag faktiskt med Lokalförmånskortet redo. Det tar sig. Jag betalar 13,23€ och sätter mig längst bort i hörnet vid fönstret. 

 

Nu har jag alltså handlat bröllopsoutfit åt både mig & Wilton, en extra body, en rysligt fin present åt brudparet och så har jag hunnit med ett cafébesök där jag även köpte lite krimskrams till hemmet. I normala fall hade hela kalaset landat på 230€, men tack vare Lokalförmånskortet så betalar jag bara 207€. Jag sparar alltså hela 23€ på en timmes shopping i Jakobstad. 

 

15977619_1858123911098359_5204166016288942436_n-

 

Okej, så hur går ni till väga om ni också vill skaffa ett Lokalförmånskort och få massa fina rabatter?

 

Jo, antingen kontaktar ni Lokalförmån på Facebook och meddelar att ni hittat dom via mig, så får ni 10% rabatt på ert kort (det betyder att ni betalar endast 44,10€ för ett helt år istället för normala 49€),

eller så går ni in här – (länk) och scrollar ner lite och fyller i de uppgifter de frågar efter, så får ni hem ert kort på posten tillsammans med en faktura. Fyll då i koden ”saragunmarieblogg” i fältet om nätfaktura så får du 10% rabatt.

 

Alltså; alla mina bloggläsare får 10% rabatt på Lokalförmånskortet då det framkommer att ni hittat dom via min blogg. Kortet kostar normalt 49€ per år, men med min rabatt betalar ni endast 44,10€. (I mitt exempel på en shoppingrunda så förtjänade jag in halva årsavgiften på bara en timme – wow!)
Ni får hem kortet tillsammans med en faktura på posten. Hos Lokalförmån har ALLA möjlighet att betala med faktura.

 

Handla lokalt – stöd en dröm! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malena

    Vilken bra ide! Jag är en jakobstadsbo som handlar det mesta här i stan men jag tänker vänta på att ännu fler företag går med innan jag skaffar kortet!?

stats