Att ge både utskällning & beröm | Saragunmarie - Mamma & matte. Kreativ & spontan. Överlevare & kämpe.

Saragunmarie – Mamma & matte. Kreativ & spontan. Överlevare & kämpe.

Annons

Att ge både utskällning & beröm

Det är inte jätteovanligt att jag hinner dela ut både utskällningar & beröm till okända människor på samma dag. Det är inte så att jag går runt och skäller ut folk för skojs skull, men då nån t.ex. parkerar på invalid- eller familjeparkering bara pga lathet så kan jag oftast inte va tyst. Likaså om nån spyr ut elaka kommentarer åt nån annan.

Jag är dock noggrann med att ösa på med beröm också då jag t.ex. får bra kundbetjäning eller om nån håller upp dörren åt mig då jag kommer med barnvagnen.

Jag tycker att båda delarna är viktiga; att kunna säga ifrån då nån gör fel och att visa sin tacksamhet då nån gör sig förtjänt av det.

Likaså att hjälpa andra i nöd – oavsett om det är en bekant eller en helt främmande människa som t.ex. inte har råd med sina några euros-inköp då hen nervöst står och knappar in pinkoden i kassan och blir nekad pga att kontot är tomt.

Mitt liv går inte under fast jag hjälper till med 10€ här & där fast jag själv lever på minimi. Men för personen som blir nekad sin fredags-middag eller tisdags-picnic så har jag antagligen räddat hela veckan bara pga att jag valde att säga “jag kan betala åt dig om det är okej?”.

 

IMG_20170512_154943_296

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
saragunmarie

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats