Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

Är det slut med dagsvilorna nu?

 

Det är inte många veckor sen nån ställde frågan ”När har era barn slutat med dagsvilan?” i en grupp på Facebook och jag svarade ”Förhoppningsvis aldrig, för jag behöver verkligen min dagsvila också”.

 

Nu har det gått nästan en hel vecka utan att vi lyckats få Wilton att ta en enda dagsvila, förutom nån enstaka 5-minuters powernap i bilen. Vi är helt ställda. Han är så otroligt aktiv så vi kan verkligen inte förstå hur han orkar hålla igång utan avbrott..? Visst, vi myser och tar det lugnt mellan varven såklart, men största delen av dan är det full rulle som gäller. Vi är vana med att han sover ungefär två timmar varje dag, och då brukar jag passa på att sova också, cuz I really need it.

 

Han är 2år och 11månader nu. Hur gamla har era barn varit då de slutat med dagsvilan? 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Våra 2 äldsta barn sov dagsvila till 4 års ålder, jag bestämde att de behövdes ända till den åldern, inget de själva valde men något jag ansåg nödvändigt. Inte lätt alla gånger att få dem att somna men jag gav aldrig upp trots att de trilskades vissa dagar. Yngsta blir 3 i april, sover ännu dagsvila och kommer troligen göra det ännu en tid. Stå på dig om du tycker ni vill ha kvar vilan eller att han behöver den, låt inte barnet bestämma, de vet inte sitt bästa.

 2. Pamela

  Strax före 2 år slutade han. Jobbigt ibland då man aldig får nån öugn och ro på dagen, men helt klart värt det ändå, då han slocknar på en gång efter kl 20 ?

 3. Nina

  Ena barnet slutade då hen var 1 år 8 mån.
  Andra barnet sov dagsvila tills hen var runt 3 år.. men nu vid knappa 5 år och då hen är på dagis behövs dagsvilan igen.

 4. Milla

  Börjar vara svårt att få vår plutt att sova på dagen nu också, oftast somnar hon till sist, men vissa gånger vägrar hon. Tiden få hon sovit på dagen har ju varit min andningspaus, vissa dagar är jag så trött att jag bara sitter och somnar för henne då hon ska sova, så jag skulle ju gärna se att hon fortsatte sova ett tag till, men börjar nog vara på gränsen snart… Hon är ju en månad yngre än Wilton. Sen när hon börjar dagis kommer hon säkert att behöva sova en stund på dagen eftersom det antagligen kommer att innebära extremt tidiga morgnar. I nuläget blir hon lätt övertrött och går på övervarv på kvällen om hon inte alls sovit på dagen, men beror mycket på vad vi har för program också.

stats