Saragunmarie – Singelmorsa med Adhd.

6 saker som gör mig till en bra förälder

Just nu cirkulerar en grej i bloggvärlden där folk erkänner sina dåliga sidor som förälder. Man kan läsa bl.a. om att Carola en gång inte badat sin dotter på 7 veckor (jag såg dock att hon gjort en ”bra förälder”-lista sen också), att Cissi dricker alkohol med sonen närvarande, att Lina tar med sina barn på fester och att Eivor värmer all mat i micron. Jag tänkte först haka på jag också och erkänna bl.a. att jag ibland använder ovårdat språk i närheten av Wilton då tålamodet tar slut, men så tänkte jag om. Som förälder (speciellt som mamma, och ännu mer som bloggare) får vi ta emot så mycket kritik & pekpinnar ändå, så jag tänker inte hjälpa alla felsökare där ute att hitta mer att klaga på. Istället tänker jag skriva en lista på 6 saker som gör mig till en bra mamma.

 

IMG_20160319_145730

1. Jag sjunger alltid åt Wilton då han ska sova och ligger bredvid honom tills han somnat så att han kan somna tryggt.

2. Jag uppmuntrar alla hans intressen men tvingar inte honom till nåt. Just nu älskar han att sitta vid mommos & moffas gamla flygel och spela, och fortsättningsvis att kolla hjulen på allt.

3. Jag respekterar alltid hans nej, för annars kan jag inte förvänta mig att han respekterar mina nej heller. Han säger ju inte nej ännu, men han visar tydligt om han inte vill ha mer mat eller om han inte vill lämna min famn för nån annans.

4. Jag säger ”mamma älskar dig” många gånger varje dag och ger honom även massa pussar & kramar. (Äntligen har han börjat pussas tillbaka också!! ?)

5. Jag lär honom att man måste va snäll med alla djur. Han tycker jättemycket om våra katter, och dom kommer även ofta självmant för att gosa med honom.

6. Jag lär honom att det inte är nån skillnad på pojk- och flickleksaker, -färger, -intressen osv.

 

Hur ser era listor ut? Hoppas fler vill haka på det här med att lyfta upp sig själva istället!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  1 Hon får vara ute och leka varje dag,och får frisk luft
  2 Sen fyra månaders ålder har jag kokat all mat själv,förutom fruktpure burkar
  3 Vi började gå på pottan vid nio månaders ålder
  4 Säger mamma älskar dig varje dag,ger kramar och pussar
  5 sitter på golvet och leker måånga timmar varje dag,bygger lego,pussel osv…
  6 Hon älskar att duscha så det är vår kvällsrutin,rena lakan 1 gång i veckan,ren pyamsas på varje kväll
  7 Alltid noga med rutiner,lunch,middag,kvällsmål sker alltid på samma tider.
  8 väldigt noga med att bortsa hennes tänder VARJE kväll och morgon. Borstar även också efter lunch.

  De va min lista de 🙂

 2. Julie

  Njäh, jag måste säga att jag föredrar dålig förälder-listan framom den här. Det är ju sådana bekännelser som – åtminstone för mig – lättar på prestationsångesten och befriar en lite från pekpinnar, att märka att man verkligen inte är ensam om att INTE vara perfekt. Sen att förståsigpåare ändå med tvång måste in och påpeka att någon mindre är mindre bra är en annan sak.
  De här bra-listorna spär istället på känslan av otillräcklighet. Tycker jag.

  1. saragunmarie

   Julie – Jag förstår din tanke, men kom ihåg att ingen är perfekt! Alla har sina dåliga sidor, men så länge man är medveten om sina dåliga sidor så är det nog ingen fara. Det är om man börjar neka, dölja och förtränga som det kan bli farligt.

stats